Cod galben de ger în toată ţara până luni, cu temperaturi de până la -25 de grade

Meteorologii au emis Cod galben de ger pentru toată ţara, precum şi cod galben de vânt puternic şi zăpadă spulberată, valabil în jumătate de ţară.
(CESAR MANSO/AFP/Getty Images)


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de ger pentru aproape toată ţara, valabil sâmbătă, duminică şi luni şi un cod galben de intensificări ale vântului, zapada spulberată şi troienită, valabil până duminică ora 22.00, valabil pentru jumătatea estică a României.

Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea.

Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Vremea geroasă va persistă în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Referitor la cel de-al doilea cod galben, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vantul va avea intensificări, cu viteze de 50...60 km/h şi, pe arii restrânse, 70...75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

Mai ales în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică 7/8 ianuarie şi pe parcursul zilei de duminică 8 ianuarie, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, mai notează meteorologii.