Cod roşu de inundaţii în judeţele Teleorman şi Olt

Inundaţii în judeţul Olt. 19 aprilie 2014.
Inundaţii în judeţul Olt. 19 aprilie 2014.

Ca urmare a ploilor abundente căzute sâmbătă şi a prognozei meteorologice pentru următoarele ore, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), a instituit cod roşu de inundaţii pentru râurile Teleorman şi Vedea.

Râurile Teleorman şi Vedea se află la limita de inundaţii a digurilor şi se pot ivi probleme inclusiv pe zonele îndiguite.

Avertizarea de cod roşu pe aceste sectoare este valabilă până duminică la ora 12.00.

Sâmbătă au fost inundate 12 localităţi din judeţul Teleorman, după ce apele râurilor Teleorman, Câinelui, Burdea şi Tecuci s-au revărsat în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă.

195 de gospodării şi peste 560 de hectare de teren arabil, păşuni, fâneţe şi pădure au fost inundate în judeţul Teleorman, după ce apele mai multor râuri au ieşit din matcă, zeci de persoane fiind salvate de ofiţerii ISU care acţionează cu bărci pneunatice.

În continuare, pot apărea probleme deosebite pe râurile mici, necadastrate, în toate judeţele aflate sub avertizare, precum şi din fenomenul de băltire, din cauza precipitaţiilor abundente, cu caracter local, din ultimele 24 de ore, mai arată ANAR.

Administraţia recomandă ca populaţia din aceste zone să ţină cont cu stricteţe de măsurile impuse de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Până duminică la ora 18.00 este valabil cod portocaliu de inundaţii în judeţele Mehedinţi, Vâlcea Olt, Argeş şi Teleorman, Giurgiu şi Prahova.

În judeţul Dâmboviţa, 80 de gospodării au fost inundate, iar oamenii au fost nevoiţi să-şi mute animalele. În această zonă, hidrologii au emis un cod galben pentru mai multe râuri.

Sute de familii din comuna Răscăeţi vor primi apă potabilă cu cisterna, după ce pâraiele Holboca şi Jirnov au ieşit din matcă în urma ploilor abundente din ultimele ore şi au inundat zeci de gospodării din satele Răscăeţi şi Vultureanca.

De asemenea, localnicii vor primi şi 300 de sticle de apă îmbuteliată de la Crucea Roşie Dâmboviţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne