Codrin Ştefănescu: Comasarea DNA cu DIICOT, în 24 de ore. PSD a greşit nescoţând un milion de oameni în stradă

Unul dintre liderii PSD care s-a remarcat de-a lungul timpului printr-un discurs virulent la adresa DNA, Codrin Ştefănescu iese din nou în evidenţă printr-o nouă serie de declaraţii controversate. Social-democratul a vorbit despre "comasarea parchetelor", operaţiune ce trebuie făcută din scurt, fără prea mari discuţii, în 24 de ore.
Codrin Stefănescu şi Mihai Gâdea
Codrin Stefănescu şi Mihai Gâdea (Facebook.com / Codrin Ştefănescu)

Nici nu a terminat bine de spus şefa DNA Laura Codruţa Kovesi că procurorii DNA nu au de gând să cedeze presiunilor şi vor continua să lupte "cu mafia'', că i-a şi venit un răspuns din partea secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, un politician deja cunoscut pentru luările sale de poziţie dure împotriva agenţiei anticorupţie.

Mai exact, Codrin Ştefănescu a transmis că PSD a "receptat mesajul" şefei DNA şi că vor fi luate "câteva măsuri legislative în această vară".

"Vom lua câteva măsuri legislative în această vară: legea răspunderii magistraţilor, codurile, legea lobby-ului", a declarat luni seară, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, Codrin Ştefănescu, citat de Digi24.ro.

În acelaşi timp, pesedistul a mai precizat că ar fi în plan conceperea a două legi: una pentru procurori, una pentru judecători.

În opinia lui Codrin Ştefănescu, situaţia actuală e o "dovadă de laşitate din partea Parlamentului" şi o consecinţă a faptului că PSD, deşi a avut în două rânduri majoritate covârşitoare, nu a luat măsurile potrivite.

"Să comasezi parchetele, să dai cele patru legi simultan, să le ceri demisiile. În 24 de ore trebuie să faci lucrurile astea", a subliniat politicianul.

Cât despre protestele declanşate de adoptarea OUG 13 care mutila Codurile penale, Codrin Ştefănescu a precizat că "Sistemul" a răspuns "cu 100.000 de oameni în stradă" şi că PSD a greşit nescoţând "un milion de oameni în stradă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne