Codrin Ştefănescu: Cu toţii am decis că trebuie să mergem până la capăt, dar până la capăt, capăt.

PSD va merge până la capăt în lupta cu statul paralel şi cu demersurile sale de a schimba legislaţia penală a ţării, a fost mesajul ferm transmis de pesedistul Codrin Ştefănescu.
Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a discutat cu presa vineri seară, la Parlament, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional care a survenit după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Reporter: Veţi da ordonanţa pe codurile penale şi implicit pe abuzul în serviciu?

Codrin Ştefănescu: Vreau să mă credeţi că avem un plan pe puncte. Ştim exact ce avem de făcut. Începând de luni începem să comunicăm public ceea ce facem. Este foarte mare aşteptare de la noi din partea celor care ne-au votat şi celor care ne susţin. În aceste ore începând de ieri şi până astăzi am primit cu toţii foarte multe mesaje în sensul acesta. Începând de la mesaje directe pe paginile de Facebook, la partid, în toate judeţele, mesajul este unitar. Nu cedaţi, nu daţi un milimetru înapoi, mergeţi până la capăt. Noi suntem mult mai mulţi cei care vă susţinem decât cei foarte, foarte puţini care vă critică şi sunt extrem de radicali şi de violenţi. Avem speranţe în voi, de aceea v-am şi votat în decembrie 2016. De aceea vă vom vota şi data viitoare şi la europarlamentarul viitor şi la prezidenţiale şi la parlamentarele din 2020, nu daţi un pas înapoi.

Reporter: Ce înseamnă acest până la capăt? Daţi aceste ordonanţe de urgenţă?

Codrin Ştefănescu: Până la capăt înseamnă că trebuie să reintroducem normalitatea în România. Trebuie să explicăm încă o dată românilor că din funcţiile sus cocoţate şi numite, nişte persoane se joacă cu bugetul de stat, cu subordonaţii, cu instituţiile pe care le conduc, că nu instituţiile sunt ţinta PSD şi a alianţei, ci nişte persoane. În instituţiile acestea, 98-99% dintre oameni sunt foarte normali şi-şi fac treaba şi datoria dar au nişte şefi care au stat de-a lungul timpului la tot felul de mese rotunde şi au ajuns la concluzia că împreună, ei folosind banii din subordine, subordonaţii şi angajaţii şi informaţiile pe care le au, pot subjuga România şi să decidă. De exemplu, să decidă cine poate să fie prim-ministru şi cine poate să fie decapat, care sunt listele cu oamenii care trebuiesc promovaţi, cine trăieşte şi cine moare, lucruri de genul acesta. Legat de chestiunea cu suspendarea, ştiţi foarte bine că sunt opinii în partid. Este foarte important să vedem şi decizia pe care o ia şi Iohannis. Trebuie să zică laie sau bălaie. Adică respectă constituţia sau nu o respectă. Dacă nu o respectă, în momentul acela ştim exact ce avem de făcut. Vom ieşi în secunda numărul doi în spaţiul public şi o să anunţăm întreg poporul român ce facem.

Reporter: Cât timp îl mai lăsaţi pe domnul Iohannis să lectureze?

Codrin Ştefănescu: A zis că săptămâna viitoare este ultima săptămână de lecturare.

Reporter: Nu a zis acest lucru. O ziceţi dumneavoastră că este ultima săptămână de lecturare?

Codrin Ştefănescu: Noi credem că este ultima săptămână. Mai mult n-am ce să vă spun. Eu vă spun că speranţa e că săptămâna viitoare domnul Iohannis se va pronunţa. Nu acesta a fost subiectul de astăzi, ca să ne lămurim. Nu a avut nicio legătură întâlnirea de astăzi cu suspendarea, cu discuţiile despre SIE sau alte chestiuni. A fost legată discuţia doar despre lovitura pe care am primit-o noi ca partid încă o dată. S-a discutat despre presiunile care au existat pentru a se produce această lovitură. S-a discutat despre faptul că de data aceasta, fără să facem doi paşi înainte şi jumătate de pas înapoi, trebuie să mergem foarte rapid până la capăt.

Reporter: S-a vorbit despre coduri şi despre ordonanţe despre aceste coduri. Nu vă este teamă că vor ieşi oamenii şi mai mulţi în stradă? Pentru că deja se strigă împotriva legilor justiţiei.

Codrin Ştefănescu: Repet, nu ştiu de unde aveţi aceste informaţii. V-am spus că de săptămâna viitoare începând de luni vom explica fiecare pas pe care îl facem. Vă explicăm şi îl vom şi face.