Comisia de anchetă "PSDragnea face poliţie politică prin interceptări ilegale", blocată de Putere

PNL şi PMP au vrut să înfiinţeze o comisie specială de anchetă, după ce primarul general Gabriela Firea s-a plâns că a fost spionată de ministrul Carmen Dan via MAI, însă majoritatea parlamentară a respins iniţiativa.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Deputaţii au supus la vot, miercuri, proiectul de înfiinţare a unei comisii vizând presupusele interceptări ilegale făcute de Ministerul de Interne condus de Carmen Dan. "PSDragnea face poliţie politică prin interceptări ilegale" se numeşte proiectul care a fost respins cu 146 voturi "împotrivă" din 251 de aleşi prezenţi.

Propunerea înfiinţării acestei comisii a fost lansată de PNL şi PMP, după ce Gabriela Firea s-a plâns de spionaj din partea MAI pe motiv că, la CExN-ul de la Neptun, Carmen Dan ar fi venit cu xeroxuri ale unor convorbiri private între prefectul Speranţa Cliseru şi un oficial MAI.

"Grupurile PNL şi PMP au depus solicitarea şi proiectul de hotărâre pentru această comisie întrucât în spaţiul public au apărut acuzaţii extrem de grave care pot afecta drepturile cetăţeneşti dar şi siguranţa naţională (...) Nu credeam că ne vom mai întoarce vreodată în 2004... ne amintim cu toţii celebrele stenograme când stabileaţi la partid cine trebuie arestat, încătuşat, cui trebuie să i se facă dosar. Dvs sunteţi cei care vă luptaţi cu statul paralel doar când nu vă convine. Când vă convine să subordonaţi politic un serviciu secret, vă convine. Voi aţi apărut în stenograme, stimaţi colegi, făcând poliţie politică. Ne interesează prin această comisie să aflăm, nu cum vă faceţi dosare unul la altul ci, dacă - şi ar trebui să vă intereseze şi pe dvs - dacă sunt încălcate drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Ne interesează, totodată, stimaţi colegi, dacă serviciul secret al Ministerului de Interne e implicat în dezvăluirile făcute de un fost premier şi primarul general. Dacă sunt monitorizaţi sau nu liderii Opoziţiei, ziarişti, ne interesează dacă sunt monitorizaţi şi interceptaţi colegi de-ai dvs, chiar dvs, pentru că, stimaţi colegi, istoria ne arată că roata se învârte, azi sunteţi dvs la putere, mâine vor fi alţii. Veţi deveni victima propriilor jocuri meschine. Domnul Dragnea, căruia îi place să lupte cu statul paralel, vedem că stătea la masă cu statul paralel, la şorici", a declarat deputatul PNL Florin Roman, care a lansat şi un apel către social-democraţi să voteze proiectul.

"Eu cred că printre dvs sunt oameni de bună-credinţă, gândiţi-vă, dacă vreţi să trăiţi într-o astfel de ţară, dacă un lider politic condamnat, care are dosare, poate să ne ducă pe toţi de gard. Vă solicit să aveţi conştiinţă să votaţi pentru acest proiect de hotărâre, pentru că nu mai trebuie să avem servicii secrete care trebuie să interfereze cu drepturile cetăţeneşti", a adăugat deputatul.

La rândul său, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a lansat şi el către social-democraţi îndemnul de a nu rata ocazia de a demasca statul-paralel împotriva căruia susţine că luptă.

"Sper să nu rataţi o şansă monumentală. Aveţi şansa să demonstraţi că un serviciu de informaţii întreprinde acţiuni de poliţie politică împotriva unui lider PSD. Vă daţi seama, în sfârşit, să aveţi dreptate! Cum puteţi voi, care aţi investigat o canapea, care aţi făcut comisie de anchetă anti-Pohonţu pentru o bârfuliţă, să rataţi aşa o ocazie, să anchetaţi că DGPI o urmăreşte pe colega voastră dna Firea! Aveţi ocazia să demascaţi statul paralel! (...) Primarul Capitalei spune că e urmărită de DGPI. Tot dna Firea spune că dna Carmen Dan a primit anul trecut conversaţiile private ale unui senator şi dvs vreţi să muşamalizaţi problema?! Oţi fi chiar voi statul paralel şi vreţi să muşamalizaţi asta? În curând o să apară poze cu dl Dragnea la petrecerile serviciilor secrete şi rânjind burtă în burtă cu şefii acesteia", a afirmat Ovidiu Raeţchi.

De partea sa, deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut că Opoziţia vrea să arunce comisiile de anchetă în derizoriu pentru ca rezultatele acestora să nu mai fie credibile.

"Pe viitor ar trebui să ţinem cont de acest lucru, nu poţi începe o comisie de anchetă pe un verdict deja dat, te-ai ante-pronunţat. (...) Titlul, pe lângă faptul că e un verdict, e scris de un autor cam slăbuţ de pamflete, ce e aia PSDragnea, nu e nici o persoană nici o instituţie, poate PNLudovic, dacă e pe asta... Ar trebui să intrăm în respectarea regulilor, Constituţiei şi a legilor. Ieri a mai fost o moţiune simplă care cuprindea elemente de moţiune de cenzură individuală", a precizat Nicolicea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne