Comisia Europeană denunţă provocările la adresa independenţei Justiţiei din România

România atrage din nou atenţia Europei, CE remarcând ”presiunea pusă pe instituţiile judiciare şi cadrul legal din domeniul anticorupţiei."
Comisia Europeană
Comisia Europeană (Facebook)

Comisia Europeană a prezentat miercuri recomandările specifice fiecărei ţări UE pentru 2018, în care defineşte orientările de politică economică pentru fiecare stat membru în parte pentru următoarele 12-18 luni. În ceea ce priveste Romania, CE denunţă ”provocările la adresa independenţei justiţiei” şi ”presiunea pusă pe instituţiile judiciare şi cadrul legal din domeniul anticorupţiei”, relatează G4Media.

Corupţia este printre cele mai mari provocări pentru mediul de afaceri, arată CE în propunerea privind recomandările de ţară.

Un alt domeniu în care România este restantă faţă de obligaţiile asumate în discuţiile cu Bruxelles-ul este educaţia, ori ”slaba perfomanţă a sistemului de educaţie contribuie la lipsa egalităţii de şanse”.

Nu în ultimul rând, Comisia Europeană a adresat un avertisment României privind riscul foarte ridicat de sărăcie sau de excluziune socială. “Familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi, romii şi populaţia rurală sunt în mod special afectaţi. Inegalităţile ridicate privind veniturile persistă, pe fondul impactului scăzut al facilităţilor fiscale”, se arată în recomandările specifice de ţară publicate de Executivul comunitar, recomandări care ar urma să fie adoptate de Consiliul Uniunii Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne