Companiile de stat, lăsate din nou fără bani de investiţii

Pentru a rezolva (parţial) problema încasărilor mici la bugetul de stat, guvernul se pregăteşte să oblige companii de stat să-i vireze minim 90% din profitul pe 2017 sub formă de dividende sau vărsăminte.
.
. (Ki Price / AFP / Getty Images)

Marile companii de stat vor fi lăsate, pentru al doilea an consecutiv, fără bani de investiţii chiar de către Guvern, entitate care ar trebui să fie prima interesată de dezvoltarea lor. Astfel, şi în acest an, la fel ca în 2017, Executivul va obliga companiile de stat să repartizeze o cotă de minim 90% din profitul pe 2017 sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat, relatează Hotnews.

Mai exact, Guvernul va discuta în şedinţa de joi un memorandum cu tema "Mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea generală a acţionarilor/Consiliul de administraţie, după caz, la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2017 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat".

Cele mai afectate sunt companii precum Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica sau Transelectrica ce au în desfăşurare proiecte mari de investiţii. Guvernul încearcă astfel să rezolve problema încasărilor mici la bugetul de stat.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie