Compasiune pentru Marius Oprea: a ajuns să apere torţionari în instanţă

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, Standul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, condus de Marius Oprea
Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, Standul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, condus de Marius Oprea (Epoch Times România)

Conform unui articol din Revista 22, celebrul “vânător de Securişti”, Marius Oprea, de la IICCMER, a apărut ca martor în procesul lui Nicolae Paraschiv la cererea acestuia, conform unor surse din CNSAS. Procesul este în faza administrării probelor.

Oprea a declarat, potrivit surselor citate, că doar angajaţii Direcţiei a 6 de Cercetări Penale din fosta Securitate ar trebui aduşi în instanţă de către CNSAS, restul fiind “plevuşcă”. În opinia lui Oprea, Paraschiv şi-a făcut “doar datoria”.

Marius Oprea s-a evidenţiat de câţiva ani prin hotărârea cu care aducea foşti torţionari în instanţă, iar în 2012, prin nesăbuinţa cu care a publicat o carte (despre Traian Băsescu) la editura Intact, care aparţine unui fost turnător la Securitate, Dan Voiculescu.

Cam cine este/era maiorul Paraschiv

Redăm în continuare (de pe brasovnews.blogspot.ro/2013/08/nicolae-paraschiv-braşov.html) un raport întocmit de Nicolae Paraschiv unei femei de 58 de ani. Pe vremea aceea Partidul, a cărui unealtă bicisnică era Paraschiv, se războia cu o amărâtă de casieră-colectoare la Cooperativa de Muncă Colectivă Braşov:

"Obiectiva se situează pe poziţii duşmănoase, are manifestări deosebit de grave la adresa politicii partidului şi statului nostru, face comentarii denigratoare la adresa nivelului de trai din ţara noastră comparativ cu alte ţări şi şi-a exprimat convingerea că de anumite greutăţi pasagere întâmpinate de ţara noastră vinovată ar fi conducerea de partid şi de stat, apreciind că ar trebui schimbată. Am întreprins următoarele măsuri informativ-operative: încadrarea informativă cu surse având posibilităţi pe lângă obiectivă în scopul stabilirii de noi date privind activitatea, comentariile, preocupările şi legăturile acesteia, interceptarea corespondenţei interne (...), interceptarea convorbirilor telefonice (...), identificarea legăturilor sale apropiate şi efectuarea de verificări complexe (...) şi control domiciliar la obiectiv pentru a stabili dacă deţine materiale cu conţinut duşmănos”.

Mărturiile au fost consemnate de jurnalista Maria Petraşcu, decedată în ianuarie 2012, la mai puţin de două săptămâni după ce a fost bătută de oamenii lui Dorin Lazăr Maior, cel care i-a dat certificat de revoluţionar lui Paraschiv.

Momentan Paraschiv este secretar al Primăriei din partea USL

Compasiune pentru Marius Oprea - Matrix nu iartă nimic

Partidul Comunist nu poate fi învins de oameni. Cinstea aceea este rezervată pentru sfinţi.

Conform Revistei 22, în 2004 Marius Oprea era de altă părere cu privire la fostul maior Paraschiv: "Este o ruşine ca astfel de oameni să ocupe, după 15 ani de la Revoluţie, funcţii atât de importante în societate“.

Aşa este pe lumea asta - invers. Oameni ca Maria Petraşcu trăiesc, tocmai pentru că mor cu inima dreaptă, iar oameni ca Oprea mor, tocmai pentru că nu pot duce lucrurile până la sfârşit.

Deşi poate demisia lui Marius Oprea este singurul lucru pe care îl mai are de făcut pentru a se opri din picaj, trebuie spus că asemenea cotituri la 180 de grade sunt frecvente în rândul celor care au înfruntat de-a lungul timpului Partidul Comunist, sau Mafia în care s-a metamorfozat acesta după căderea regimurilor comuniste.

Statistica, în acest caz, nu vorbeşte neapărat despre lipsa de caracter a personajelor respective. Oamenii sunt, până la urmă oameni, cu slăbiciuni.

Numerele reflectă mai degrabă caracterul incredibil de malefic al organizaţiei care a fost şi este Partidul Comunist. De-a lungul Istoriei puţini au fost cei care i-au rezistat nepătaţi.

Cine nu recunoaşte acest fapt, riscă să servească Partidul chiar mai bine decât colaboraţioniştii obişnuiţi. Când cei care i se opun vremelnic sunt "zdrobiţi" şi devin slugile sale, cu ei se îngroapă speranţa tuturor oamenilor. De prea multe ori dizidenţii de ocazie ajung ciuntiţi pe veci, loviţi năpraznic de nemernicia acestuia.

Partidul Comunist nu poate fi învins de oameni. Cinstea aceea este rezervată pentru sfinţi.