Comunismul se însoară cu Inteligenţa Artificială: China anunţă iniţiative glorioase

(Shutterstock)

Ministerul chinez pentru Ştiinţă şi Tehnologie a anunţat o nouă strategie ambiţioasă de accelerare a eforturilor de a deveni liderul lumii în toate formele de tehnologie.

Programul implică concentrarea atenţiei pe inteligenţa artificială în patru zone de cercetare şi dezvoltare. Pentru a impulsiona această dezvoltare, Ministerul a anunţat parteneriate cu patru dintre cele mai mari companii hi-tech din China – Baidu, Alibaba Group, Tencent Holdings şi iFlyTek – care au fost declarate “campioane naţionale în inteligenţă artificială (AI)” ca parte a “Echipei Naţionale pentru Inteligenţă Artificială”.

Fiecare dintre cele patru companii se vor concentra pe zone specifice:

- Baidu: şofat autonom;

- Alibaba: dezvoltarea de “creiere ale oraşelor”, soluţii AI pentru îmbunătăţirea vieţii urbane;

- Tencent: viziune computerizată pentru diagnostice medicale;

- iFlyTek: inteligenţă [artificială] de recunoaştere a vocii.

Reprezentanţii celor patru giganţi hi-tech s-au întâlnit cu oficiali ai Ministerului pentru Ştiinţă şi Tehnologie, potrivit declaraţiei publicate de acesta. Obiectivul întâlnirii a fost “demararea deplină a operaţiunilor privind planul de dezvoltare a unei Inteligenţe artificiale de generaţia a doua”, mişcare ce face parte dintr-un plan în 3 etape prezentat în luna iulie de Partidul Comunist Chinez. Partidul a precizat că obiectivul planului este de a transforma China într-un lider al tehnologiei globale până în anul 2030.

Preşedintele chinez Xi Jinping a discutat despre intensificarea integrării activelor tehnologice ale ţării, atât private cât şi publice, în timpul discursului pe care l-a susţinut în luna octombrie cu ocazia deschiderii celui de-al 19-lea Congres Naţional al Poporului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe