"Comuniştilor, nu mai subestimaţi inteligenţa oamenilor" - PSD, acuzat că răspândeşte masiv fake news-uri înainte de turul 2

foto
foto (PNL)

În prag de tur 2, Facebook-ul a fost inundat de fake news-uri menite să-i inducă în eroare pe cetăţeni pentru ca aceştia să voteze cu Viorica Dăncilă sau să boicoteze cel de-al doilea tur, ceea ce ar ajuta-o tot pe Dăncilă. Unul dintre aceste fake news-uri este un mesaj atribuit în mod fals ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, a cărui pagină a fost clonată, iar liberalii arată cu degetul spre PSD.

"PSD nu se dezminte şi ne reaminteşte în fiecare zi că este continuatorul PCR. Aceleaşi metode comuniste, acelaşi tip de propagandă mincinoasă care DEZINFORMEAZĂ, MANIPULEAZĂ şi EXPLOATEAZĂ TEMERILE.

În poza de mai jos vedeţi un FAKE NEWS construit în sediul PSD din Şoseaua Kiseleff nr. 10, care este distribuit masiv în mediul online.

Mesajul nostru pentru ei este simplu: Comuniştilor, nu mai subestimaţi inteligenţa oamenilor", transmite PNL.

foto
foto (PNL)

Nu doar liberalii se plâng de fake news-uri având la bază mesaje care le sunt atribuite ci şi USR- PLUS. Mai exact, reţeaua socială a fost invadată de afişe false "branduite" cu sigla alianţei USR PLUS, prin care votanţii lui Dan Barna sunt sfătuiţi fie să nu voteze în turul 2 al prezidenţialelor, fie să pună ştampila pe Viorica Dăncilă.

”Asistăm în ultimele zile la extrem de multe campanii mincinoase prin care se încearcă inducerea ideii că Alianţa USR PLUS îndeamnă la boicotarea turului doi al alegerilor prezidenţiale. Este o campanie de dezinformare al cărei beneficiar este candidatul PSD Viorica Dăncilă. Îi cerem Vioricăi Dăncilă să prezinte scuze pentru aceste minciuni neruşinate şi să se delimiteze public de astfel de acţiuni în mod urgent”, au transmis reprezentanţii Alianţei, potrivit G4Media.

foto
foto (g4media.ro)

foto
foto (g4media.ro)