Concurs cu nereguli la MoldATSA: Oamenii legii solicită pedepsirea conducerii Agenţiei Proprietăţii Publice

Procuratura Generală, Chişinău
Procuratura Generală, Chişinău (deschide.md)

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anunţat marţi, 19 noiembrie, că a expediat în instanţa de judecată, pentru examinare, cauza contravenţională privind depăşirea atribuţiilor de serviciu de către Directorul General al Agenţiei Proprietăţii Publice, la aprobarea Regulamentului de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei vacante de administrator al Î.S. pentru utilizarea spaţiului aerian şi deservirea traficului aerian „MoldATSA”.

Astfel, acesta este acuzat de faptul că, prin Ordinul emis la data de 20 septembrie 2019, a dispus aprobarea Regulamentului de desfăşurare a concursului pentru ocuparea acestei funcţii vacante şi, corespunzător, desfăşurarea concursului pentru ocuparea acestei funcţii – atribuţie care, potrivit Legii, îî revine Guvernului.

În consecinţă, procurorii, fiind sesizaţi, au întocmit o cauză contravenţională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigaţiilor iniţiate de către procurori, concursul a fost anulat, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

În pofida acestui fapt, oamenii legii au remis cauza contravenţională în instanţă şi au solicitat sancţionarea conducerii Agenţiei, prin amendarea directorului cu 4.500 lei şi prin aplicarea interdicţiei de a desfăşura activitate cu funcţii de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.

Procurorii au mai specificat că vor reveni cu detalii, cu respectarea prezumţiei de nevinovăţie a celui vizat, până la pronunţarea unei hotărâri finale de instanţa de judecată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe