Consilier al lui Hillary Clinton suspectat că ar fi folosit ilegal banii contribuabililor

Fostul secretar de stat Hillary Clinton (dr) şi consiliera ei Huma Abedin.
Fostul secretar de stat Hillary Clinton (dr) şi consiliera ei Huma Abedin. (Captură Foto)

Investigatorii federali au descoperit că Huma Abedin, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai lui Hillary Clinton, a fost plătită în plus cu aproape 10.000 de dolari în timp ce lucra la Departamentul de Stat american.

Constatările au fost făcute publice după ce senatorul republican Charles Grassley i-a scris secretarului de stat John Kerry, cerând informaţii suplimentare în legătură cu o anchetă asupra unui posibil comportament “infracţional” privind salariul lui Abedin, a raportat Washington Post.

Abedin a fost plătită pentru concediu ca parte a unei compensaţii primite de la Departamentul de Stat, deşi ea nu a solicitat niciodată în mod oficial o vacanţă sau concediu medical în timpul celor trei ani şi jumătate cât a fost angajată a guvernului.

Totuşi, Grassley a scris că investigaţia a descoperit dovezi că Abedin şi-a luat timp liber, inclusiv o călătorie de 10 zile în Italia.

Noile informaţii care susţin că Abedin - în prezent vicepreşedintă a campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton - ar fi colectat în mod necorespunzător banii contribuabililor, ar putea avea anumite efecte asupra candidaturii lui Clinton.

În scrisori către Abedin, Kerry şi inspectorul general al Departamentului de Stat, Grassley a declarat că investigatorii au descoperit cel puţin o suspiciune rezonabilă privind încălcarea legii de către Abedin, şi anume “furtul de bani publici prin intermediul unei fraude de tip time and attendance”, conform Washington Post.

Senatorul din Iowa a mai susţinut că eforturile de investigare a acuzaţiilor au fost obstrucţionate deoarece discuţiile lui Abedin au avut loc pe serverul de e-mail privat al lui Hillary Clinton.

Guvernul american a decis că cele aproximativ 3.000 de e-mailuri ale fostului Secretar de Stat Hillary Clinton, publicate în 30 iunie, ar trebui să fie secretizate, a raportat New York Times, citând oficiali guvernamentali seniori.

În martie 2015, Hillary Clinton şi echipa sa au fost acuzate de lipsă de transparenţă după ce New York Times a dezvăluit că aceasta şi-a folosit adresa personală de e-mail pentru afaceri oficiale în perioada în care ocupa funcţia de secretar de stat.

Pe lângă poziţia de consilier apropiat al fostului secretar de stat, Abedin a lucrat de asemenea la Clinton Foundation şi la Teneo, o firmă privată care are legături cu Clinton.

Karen Dunn, avocată a Humei Abedin, a declarat că raportul federal este plin de lipsuri şi nereguli.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe