Consilier al primarului din Târgu Mureş: "Unii muncesc şi cer referendum împotriva celor care vor să huzurească pe banii copiilor!"

Dorin Florea
Dorin Florea (Facebook)

Un consilier al controversatului primar din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat, joi seara, că unii locuitori ai urbei şi-au exprimat dorinţa de a fi organizat un referendum local pe tema lansată în spaţiul public de Dorin Florea, respectiv stabilirea unor criterii pe care cuplurile ar trebui să le respecte pentru a avea voie să facă copii.

Redăm postarea lui Claudiu Maior:

"La proteste înainte, la muncă înapoi!

Unii muncesc şi cer referendum împotriva celor care vor să huzurească pe banii copiilor, iar alţii mâine protestează, revoltaţi că li se fură „lenea”! Cine să ne mai înţeleagă?!

Am înţeles că vineri, o platformă civică sub denumirea „Aresel” din Bucureşti doreşte un miting la Târgu Mureş! Vin aici să ne certe, pentru că am îndrăznit să spunem cu voce tare, tot ce alţii şoptesc pe la colţuri. Înainte de proteste, le aduc la cunoştinţă că Primăria Municipiului Târgu Mureş s-a implicat în integrarea şi dezvoltarea comunităţii rromilor, fiind una din primele primării din ţară care a susţinut şi a investit în: şcolarizare cu transport gratuit, formare profesională, ateliere de tâmplărie, construirea de locuinţe cu toate utilităţile, baie comunală, asfaltarea drumurilor, biserică etc., singura condiţie fiind ca aceştia să meargă la lucru şi să îşi ducă copiii la şcoli. Ştim cu toţii de centrul Rozmarin, unde zilnic peste 100 de copii sunt aduşi de acasă cu transport gratuit, spălaţi, hrăniţi (două mese pe zi), şcoliţi, supravegheaţi şi îndrumaţi, iar apoi transportaţi din nou acasă.

Vi se pare normal ca un adult sănătos să stea acasă, în vârful patului, trăind după alocaţiile copiilor, în timp ce alţii muncesc cel puţin 8 ore/zi plătind contribuţii sociale? Vi se pare normal ca femeile care îşi doresc copii să muncească şi să respecte protocoale de sănătate, în timp ce alte femei, la fel de apte de muncă să stea acasă, pe banii statului, aducând pe lume copii de care să nu mai aibă grijă nimeni şi să-i trimită la cerşit?! Sunt convins că târgumureşenii de bună credinţă ştiu cine sunt adevăraţii discriminaţi!", scrie, pe Facebook, conslierul.

Reamintim că primarul Dorin Florea şi-a exprimat dorinţa ca statul să aibă un rol decizional în ceea ce priveşte aducerea copiilor pe lume. Mai exact, în contextul dezbaterilor aprinse pe tema dublării alocaţiilor pentru copii, Florea susţine că statul ar trebui să introducă un set de criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii.

Florea a declarat că propunerea să nu este “radicală deloc” şi că este una despre care a mai vorbit şi în trecut.

“Eu am (la Tg. Mureş-n.r.) cel mai mare număr de ţigani din ţară (...) Ţiganii sunt o problemă serioasă a României şi ne facem că nu vedem?! (...) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerşit, în reţele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat şi să las pe seama Justiţiei”. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne