Consilierii "blatişti" din PNL în pericol. Orban: "Cine votează cu PSD-ul este în afara PNL!"

Consilierii generali locali, judeţeni care nu respectă linia şi deciziile partidului şi care au făcut direct sau indirect blat cu PSD-ul, îşi vor pierde funcţiile, a anunţat Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Nu o dată, în spaţiul public au fost lansate acuzaţii cu privire la faptul că, la nivel de consilii locale USL încă trăieşte, respectiv că reprezentanţii PNL, în loc să facă opoziţie, au făcut "blaturi" cu PSD şi au votat cot la cot cu consilierii social-democraţi. De asemenea, conslierilor PNL li s-a reproşat că în loc să sprijine proiecte ale USR au votat împotrivă sau s-au abţinut de la vot, ceea ce a dus la neadoptarea proiectelor. Întrebat despre această problemă în cadrul unui dialog cu reprezentanţii grupului Rezistenţa de pe Facebook, liderul PNL, Ludovic Orban a anunţat că, începând de la 1 septembrie, conducerea PNL va analiza activitatea consilierilor săi şi cei care n-au urmat linia partidului îşi vor pierde funcţiile.

"După 1 septembrie, conducerea partidului, Secretariatul General şi cu mine, trecem la analiza activităţii fiecărui grup de consilieri judeţeni, consilieri municipali în cazul Bucureştiului, consilieri municipali în toate municipiile reşedinţele de judeţ şi în mod evident şi la sectoare şi facem evaluare pe o serie de criterii obiective care sunt limpezi, clare, că există înregistrate voturile, există înregistrate toate luările de poziţie şi facem analiza, să spun a combativităţii şi acţiunii fiecărui grup de consilieri.

Dacă s-au întâmplat astfel de lucruri (sprijinirea indirect a PSD prin abţinerea de la vot – n.r.) s-au întâmplat înainte ca eu să fiu ales iar eu le-am transmis un mesaj foarte clar, cine votează cu PSD-ul este în afara Partidului National Liberal. (...) Dacă o să existe consilieri generali care nu respectă deciziile partidului şi linia partidului, cu siguranţă îşi vor pierde funcţiile", a precizat Orban.

Întâlnirea reprezentanţilor grupului Rezistenţa cu Ludovic Orban a avut loc în cadrul proiectului #Rezistenţa 360, un proiect al grupului civic #REZISTENŢA, al cărui scop este crearea unor punţi de dialog şi comunicare reală şi obiectivă între societatea civilă şi clasa politică, şi explicarea evenimentelor şi acţiunilor politice într-un limbaj simplificat pentru cetăţenii României. În cadrul acestui proiect, protestatarii au avut întâlniri cu sociologul Barbu Mateescu, cu jurnaliştii Adrian Sturdza, Liviu Avram, Ramona Ursu şi Lucian Mîndruţă, cu Irina Zamfir de la ActiveWatch şi Cătălin Teniţă de la Geeks for Democracy, cu senatorul PNL Florin Cîţu, cu Oana Gheorghiu de la Dăruieşte Viaţă, cu judecătorii Camelia Bogdan şi Cristi Danileţ, cu filozoful Gabriel Liiceanu, cu (acum fostul) lider al USR Nicuşor Dan, cu parlamentarii USR Cristian Ghinea, Florina Presadă şi Cristian Seidler.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne