Consilierul pentru securitate naţională John Bolton în Ucraina, avertismente legate de pericolul chinez

John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională
John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională (Getty Images)

John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Statelor Unite, a avertizat miercuri despre ameninţarea unor practici comerciale neloiale ale Chinei în timpul unei călătorii la Kiev şi a spus că a discutat despre preocupările sale cu oficiali, inclusiv cu preşedintele Vladimir Zelenski.

Întrebat despre o posibilă achiziţie de către China a producătorului de motoare de avioane ucrainene Motor Sich, Bolton a declarat reporterilor că nu doreşte să discute despre companii sau tranzacţii specifice, din moment ce aceste tranzacţii sunt o chestiune de suveranitate a Ucrainei.

Dar a lămurit că Washingtonul este îngrijorat.

„Ne-am exprimat îngrijorările cu privire la ... practicile comerciale neloiale ale Chinei, ameninţările la securitatea naţională, pe care le-am văzut în Statele Unite ...”, a spus el la o conferinţă de presă la Kiev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe