Constanţa: Începe Campionatul Balcanic de yachting

(TORSTEN BLACKWOOD / AFP / Getty Images)

Cea de-a 47 ediţie a Campionatului Balcanic de yachting, competiţie regională de mare anvergură organizată de Federaţia Română de Yachting (FRY) în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, se deschide, luni, la Mamaia.

La evenimentul ce se desfăşoară până pe 6 septembrie, participă peste 200 de sportivi, antrenori, oficiali de cursă şi voluntari fiind înscrise echipaje din partea a zece naţiuni: Albania, Austria, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia.

În deschiderea competiţiei, preşedintele FRY, Robert Penciu, a declarat că cei 180 de velişti sosiţi la Mamaia-Nord îşi vor disputa titlul de campion balcanic la clasele Optimist, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4,7, FINN, 470 şi 420.

''Cele 12 regate programate se vor desfăşura în zona Mamaia Nord-Năvodari, în conformitate cu regulamentul ISAF, pe parcursul a patru zile, fiind programate câte trei regate în fiecare zi a competiţiei. Secretariatul tehnic, Comitetul de organizare şi campusul sportiv este organizat în baza nautică pregătită pentru această tradiţională competiţie regională la Complexul de odihnă şi agrement 'Scoica Land', chiar pe malul Lacului Siutghiol, unde au fost amenajate platforme securizate pentru parcarea ambarcaţiunilor, planuri înclinate pentru lansarea la apă, cheuri şi debarcadere de acostare, etc'', a declarat Robert Penciu.

Festivitatea oficială de deschidere a Campionatului Balcanic de Yachting va debuta luni seară, de la ora 20,00, la campusul competiţional, cu defilarea loturilor naţionale de sportivi şi tehnicieni, intonarea Imnului Naţional al României (naţiunea gazdă), un concert de muzică de estradă susţinut de fanfara ''Muzica Apelor'', a Companiei RAJA SA.

Primul start al Campionatului Balcanic de Yachting, de la Mamaia, este programat pentru marţi 2 septembrie, de la ora 12,00. Evenimentul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.