Constantin devine istorie. Conducerea ALDE îl exclude din partid

Călin Popescu Tăriceanu a reuşit performanţa nu doar de a deveni unic preşedinte al ALDE ci şi de a-l da afară din partid pe Daniel Constantin.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Inevitabilul s-a produs, joi, pentru Daniel Constantin, conducerea ALDE decizând excluderea sa din partid. Alături de Constantin, intrat într-un conflict ireconciliabil cu şeful Senatului, din partid au mai fost scoşi Eugen Durbacă şi Mircea Banias, a anunţat vicepreşedintele formaţiunii Andrei Gerea.

"Am avut excluderile unor colegi care s-au opus în ultima perioadă deciziilor partidului şi au adoptat anumite poziţii duplicitare în legătură cu ALDE. (...) S-au votat trei excluderi din partid în persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias şi domnului Eugen Durbacă", a declarat Gerea, citat de Agerpres, după şedinţele forurilor de conducere ale ALDE.

Reamintim că Daniel Constantin a intrat în conflict deschis cu Tăriceanu, acuzându-l pe acesta de abuz, decizii dictatoriale şi nerespectarea parteneriatelor. Constantin a contestat în instanţă componenţa şi decizia din martie a Delegaţiei Permanente a ALDE de a convoca un Congres extraordinar, apoi unul ordinar, în 21-22 aprilie, în cadrul căruia a şi fost aleasă noua conducere a formaţiunii, respectiv Tăriceanu şi aghiotanţii săi.