Constantin: Nu particip la un congres convocat nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om

Ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în faţa democraţiei interne, şi-a exprimat nemulţumirea Daniel Constantin, cu puţin timp înaintea congresului partidului.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat că nu va participa la congresul de vineri al partidului, pe motiv că acesta este nestatutar şi "serveşte interesului unui singur om", mai exact al lui Călin Popescu Tăriceanu, cel care l-a lăsat fără funcţii în Guvernul Grindeanu.

"Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în faţa democraţiei interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om. Mi-aş fi dorit ca la congres să le mulţumesc tuturor membrilor ALDE care au muncit cu adevărat pentru ca partidul să fie astăzi în parlament şi la guvernare. O voi face însă de fiecare dată când mă voi întâlni cu ei.

Dar în mod special, am preţuire pentru colegii din Partidul Conservator, pe care l-am reprezentat timp de 7 ani în calitate de preşedinte. Am preluat conducerea PC în 2010, când partidul avea numai 4 parlamentari, iar în 2012 am ajuns să avem 21 de reprezentanţi în parlament. Din aceşti 7 ani, Partidul Conservator a fost reprezentat în actul de guvernare timp de aproape 4 ani, prin oameni competenţi, valoroşi, care au demonstrat profesionalism în exercitarea funcţiilor publice", a declarat co-preşecintele ALDE.

Daniel Constantin s-a arătat "bucuros" că, spre deosebire de câţiva colegi de-ai săi care spun astăzi ca "ei sunt ALDE" şi care vor candida la funcţii de conducere, el a făcut parte dintr-un singur partid toată viaţa lui politică.

"Mă bucur că am reuşit totodată, în această perioadă, să pun umărul la construcţia celui mai important proiect politic de după 1989, USL. PC, sub coordonarea mea şi a echipei de conducere a dovedit că a fost un partener de încredere în construcţiile politice din care a făcut parte, în cea mai mare parte a timpului alături de PSD. Sunt onorat să constat că după aceşti ani, am în continuare alături de mine o echipă puternică, închegată, pregatită să lupte pentru principii democratice. Lor le datorez respect şi faţă de ei am în continuare obligaţia de a continua planul politic pe care l-am început când am fost ales preşedinte al PC", a mai precizat Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne