Conştiinţa valorează mai mult decât banii însângeraţi ai guvernului chinez

26 Aprilie 2013

Către Epoch Times:

Admir onestitatea jurnalistică a ziarului dumneavoastră, onestitate ceea ce ar trebui să li se ceară tuturor jurnaliştilor în raportarea oricărei ştiri. Eu locuiesc în Mountain View şi citesc fără abatere absolut toate ediţiile săptămânale ale SF Bay. Comunitatea chineză de aici este foarte numeroasă, căci mulţi chinezi educaţi au fost tentaţi să vină în inima regiunii Silicon Valley. Mă întreb însă câţi dintre chinezi de aici citesc ziarul dumneavoastră şi rapoartele sale săptămânale despre crimele împotriva umanităţii comise de Partidul Comunist Chinez.

Sunt un inventator prolific şi una dintre cele mai importante invenţii ale mele este ceea ce eu numesc [sistemul de] "lichefiere a gazului de combustie prin fracţionare de spectru larg". Acest sistem complex funcţionează, de fapt, în baza unui concept simplu din natură. În plus faţă de această declaraţie, nu voi mai dezvălui decât faptul că această invenţie ar putea fi un fel de Sfânt Gral al descoperirilor în domeniul luptei contra poluării; sunt şanse mari ca aceasta să fie soluţia pentru capturarea şi izolarea tuturor gazelor cu efect de seră rezultate din ardea combustibililor fosili şi bio.

În 2011, China a aflat despre invenţia mea printr-un om de ştiinţa de la MIT, născut şi crescut în China. El îmi fusese prezentat de un prieten comun. El a transmis cunoscuţilor săi din mediul ştiinţific şi ingineresc din China informaţii despre importanţa invenţiei mele, care, odată aplicată, ar fi putut conduce la tehnologii bazate pe cărbune nepoluante. China este acum cel mai mare consumator de cărbune din lume şi este responsabilă pentru cea mai mare parte din poluarea rezultată din arderea cărbunelui.

În 2012, am fost pe punctul de a negocia un acord cu China pentru această invenţie, dar apoi am început să citesc articole din Epoch Times despre torturarea şi uciderea practicanţilor Falun Gong şi despre modul în care guvernul chinez a ucis zeci de mii de prizonieri politici (inclusiv Falun Gong) pentru a le recolta organele şi a le vinde pe piaţa internaţională de organe. Odată ce am început să citesc aceste articole în ziarul dumneavoastră, am decis că nu pot face afaceri cu China. Ei mi-au oferit o finanţare de 60 de milioane de USD pentru cercetare şi dezvoltare, finanţare care a fost foarte tentantă, dar integritatea morală înseamnă pentru mine mai mult decât banii, aşa că am părasit mase negocierilor.

S-ar putea ca invenţia mea să nu poată fi niciodată fructificată, deoarece este nevoie de investiţii foarte mari pentru ca sistemul inventat de mine să poată fi produs la scara industrială dar, cel puţin, eu pot trăi împăcat ştiind că nu iau bani pătaţi cu sânge din China.


Jeffrey Van MiddlebrookInvenţie Dynamics, IncMountain View şi Los Altos, CA

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe