Contestatul director al ROMATSA a demisionat din funcţie. Apoi a fost numit în Guvern

Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment.
Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment. (Facebook)

Directorul companiei de control aerian ROMATSA, Ion Aurel Stanciu, personaj puternic contestat de sindicaliştii ce ameninţă cu greva generală de la 1 septembrie, şi-a anunţat vineri demisia din fruntea instituţiei.

În acest context, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, le cere sindicaliştilor să renunţe la intenţia lor de a intra în grevă generală.

"În urma demisiei din funcţia de director general, prezentate astăzi (vineri, n.r.) de domnul Ion-Aurel Stanciu, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie - ROMATSA, solicit atât sindicatului cât şi conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă şi mai ales renunţarea la greva generală. Consider că în condiţiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian şi confortul cetăţeanului", a declarat Iulian Matache, citat de Mediafax.

Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA şi-au anunţat intenţia de a intra în grevă generală din 1 septembrie, ora 11:00, dacă lista cu cele 14 revendicări înaintată de sindicalişti nu va fi soluţionată. Tribunalul Bucureşti a decis vineri că intrarea în grevă este legală, deşi decizia luată de instanţă nu este una definitivă.

Nemulţumirea angajaţilor Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian este legată de faptul că nu au un contract colectiv de muncă. De asemenea, controlorii de trafic acuză că ROMATSA fost transformată de conducere într-o instituţie militarizată în care doar liderii îşi pot exprima punctele de vedere. O serie de alte nemulţumiri vizează vârsta de pensionare şi organigrama instituţiei.

La două zile după ce sindicaliştii au ameninţat cu grevă generală, acuzându-l pe managerul companiei, Aurel Stanciu, că nu a respectat nimic din ceea ce au stabilit, Stanciu a fost mutat în Guvern, fiind numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor de către premierul Victor Ponta.

Mai amintim că pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au fost, timp de două ore, în grevă de avertisment, incidentul afectând 17 zboruri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne