Continuă să se ascută cuţitele în PSD? Dăncilă nu exclude scenariul excluderii sale

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Întrebată dacă este posibil să fie exclusă din partidul pe care până nu demult l-a condus, fostul premier Viorica Dăncilă a declarat joi la România TV că se aşteaptă la orice. Dăncilă a mai precizat că nu ştie ce va face dacă foştii ei colegi vor decide să o excludă.

"N-ar fi exclus. După ce am văzut astăzi, nu ar fi exclus. Dar am crezut că acest partid şi membri de partid învaţă din greşeli şi atunci când am greşit nu mai repetăm acea greşeală. Dar văd că probabil acest lucru a devenit o obişnuinţă şi mă aştept la orice", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Ziare.com, întrebată dacă se aşteaptă să aibă soarta altor foşti lideri ai PSD excluşi din partid.

Întrebată ce va face în cazul unui asemenea scenariu, Viorica Dăncilă a răspuns:

"Nu ştiu ce voi face. Sper să nu se ajungă la acest lucru. Sper ca să existe mai multă înţelepciune şi să nu uităm că de fiecare dată când am dat afară, am dat afară şi ce am câştigat? Nu am câştigat absolut nimic. Dacă vor lua această decizie, să şi-o asume. Eu sper să nu se ajungă la o astfel de situaţie".

La întrebarea dacă acuzaţiile sau insinuările unor lideri ai formaţiunii, cum ar fi Paul Stănescu au drept scop să o facă să renunţe să candideze pentru o funcţie la viitorul congres al partidului, Viorica Dăncilă a reamintit că a spus clar că nu va candida pentru o funcţie în conducerea centrală.

"Dar eu am zis clar că nu o să candidez. La organizaţia de femei s-a votat deja, sunt preşedintele interimar al organizaţiei de femei. Am vrut să mă întorc la organizaţia de la care am plecat, atunci când am fost votată în Congres preşedinte interimar. Dacă se consideră că nu este nevoie, asta este. Nu o să fac din acest lucru un capăt de ţară.

Dar mi se pare un lucru complet anormal. Nu mi se pare normal că acum, după două săptămâni, am înţeles, mi-am dat demisia, dar nu mi se pare normal ca în două săptămâni să putem să reglăm un pic situaţia şi să ieşim cu acuze unii împotriva altora. Nu cred că acest lucru e bine pentru partid şi nu cred că cei care ne-au votat sunt mulţumiţi de o asemenea abordare", a concluzionat Dăncilă.

Declaraţiile fostei prezidenţiabile a PSD vin în contextul în care secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a susţinut că după alegerile europarlamentare s-a înţeles cu Dăncilă să nu fie organizat congres în 2019 şi să nu candideze la Preşedinţie. Stănescu a acuzat că Dăncilă a încălcat înţelegerea cu el după o întrevedere tete-a-tete avută cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Paul Stănescu, citat de Realitatea de Olt

Baronul de Olt a precizat că, la un moment dat, Dăncilă a încercat chiar să îl elimine din partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne