Contrele pe revocarea lui Kovesi. Codrin Ştefănescu, generos: Nu-l vom suspenda pe Iohannis

Preşedintele este obligat de lege să o revoce pe Kovesi, pentru că, în caz contrar, se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată, a susţinut vineri Codrin Ştefănescu.
Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (wikipedia.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis este obligat de lege să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, a susţinut joi, la RFI, Codrin Ştefănescu, contrazicând astfel specialişti precum Augustin Zegrean şi Cristi Danileţ, care au explicat contrariul.

Codrin Ştefănescu a mai susţinut însă că formaţiunea sa nu-l va suspenda pe Iohannis chiar dacă acesta refuză să o revoce pe şefa DNA şi a precizat că în cazul în care preşedintele va refuza revocarea, se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată.

”Speranţa noastră este ca anul viitor candidatul PSD să-l învingă în alegeri drepte şi corecte pe Iohannis. Asta este miza cea mare şi asta credem toţi. Deci într-o competiţie democratică şi normală, nu cu suspendări şi cu astfel de acolade. Nu vom câştiga alegerile aşa. Vrem să le câştigăm corect şi sunt convins că le vom câştiga cu viitorul nostru candidat.

Vor fi comentarii foarte acide, probabil, în spaţiul public şi o să fie o nemulţumire generală şi vor fi reacţii politice, dar ăsta nu este un motiv pentru suspendare, din punctul meu de vedere, dar vă spun, aşa ceva noi n-am discutat în partid”, spune secretarul general adjunct al PSD.

”Noi la anul vom avea un candidat, care-l va bate în alegeri pe Iohannis, care în momentul de faţă se poziţionează în mod total şi pe faţă cu statul paralel, demonstrând încă o dată că este ţinut în frâu”, a susţinut Ştefănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne