Controverse. Ce zice Hrebenciuc despre dezvăluirile privind casa fiului său cumpărată de la Mitrea

Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

După ce România Tv, postul de televiziune al lui Sebastian Ghiţă, a relatat că numele lui Andrei Hrebenciuc ar fi fost legat de o retrocedare suspectă de ilegalităţi, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a explicat că respectivul imobil unde locuieşte familia sa a fost cumpărat de la Miron Mitrea, care, la rândul său, o moştenise de la părinţi, acesta arătând că fiul său şi-a lămurit regimul acestei proprietăţi la Curtea Supremă, potrivit Mediafax.

Răspunzând acuzaţiilor din presă, Hrebenciuc a afirmat că a cumpărat în 1998 apartamentul 2, care reprezintă trei pătrimi din casă, de la Miron Mitrea, care îl moştenise de la părinţii săi, aceştia locuind în imobil din 1941. Acesta a precizat că, în anul 2001, apartamentul 1, care are două camere, "a fost revendicat ilegal de o casă de avocatură", care s-ar ocupa cu retrocedările de imobile, iar, după cinci ani de procee, deţinătorul apartamentului a câştigat procesul prin hotărâre definitivă şi irevocabilă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Hrebenciuc a povestit că, ulterior, în anul 2006, acelaşi cabinet de avocatură, "bazându-se pe acte false" l-a chemat în instanţă pe Andrei Hrebenciuc revendicând de această dată tot imobilul şi cerându-i daune de 400.000 de euro plus o mie de euro pentru fiecare lună în care a locuit. Procesul a fost câştigat însă de Andrei Hrebenciuc la Curtea Supremă în anul 2013, după şapte ani de proces, hotărârea fiind definitivă şi irevocabilă.

Postul România Tv a arătat că numele lui Andrei Hrebenciuc are legătură cu o retrocedare suspectă de ilegalităţi, fiind vorba de apartamentul în care locuieşte acesta şi care ar fi fost revendicat în instanţă de familia foştilor proprietari. Potrivit postului Tv, apartamentul care face parte dintr-o casă naţionalizată ar fi fost vândut de către stat unui pictor în 1996, iar la scurtă vreme pictorul l-ar fi vândut la rândul său lui Miron Mitrea, care i l-a vândut mai departe lui Viorel Hrebenciuc în 1998. Acesta din urmă l-a trecut direct pe numele fiului său, Andrei, atunci în vârstă 15 ani.

Familia proprietarilor de dinainte de naţionalizare a imobilului, stabilită în Franţa, a cerut însă restituirea întregului imobil. Suspiciunile de ilegalităţi ar fi apărut ca urmare a faptului că pictorul respectiv nu avea voie să înstrăineze imobilul pe o perioadă de cel puţin 10 ani. Totodată, familia respectivă ar fi reclamat că Andrei Hrebenciuc şi-a extins apartamentul de 200 metri pătraţi ocupând spaţii dintr-un apartament ce a fost deja retrocedat. Fiul lui Hrebenciuc s-ar fi apărat susţinând că el a renovat întreaga clădire şi are deja cadastrul făcut pe suprafaţa al cărei proprietar este.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc are trecută în declaraţia de avere, la capitolul "Bunuri imobile - Clădiri", o locuinţă în Bucureşti, cu suprafaţa de 200 de metri pătraţi, dobândită în 1999 prin contract de vânzare-cumpărare, titular fiind Andrei Hrebenciuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne