Copii în pericol să moară în chinuri. Vlad Voiculescu: "În pământ ar trebui să intre de ruşine Firea!"

Copii şi adulţi mor câte puţin în fiecare zi într-o Românie unde, pentru a-şi proteja interesele personale, cei responsabili de soarta sistemului sanitar şi a pacienţilor nu au făcut nimic din ce trebuia, acuză Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Ileana are 8 ani şi o boală cumplită: fibroză chistică. Şansa micuţei de supravieţuire era şi este o operaţie de transplant de plămâni. Potrivit monitorulsv.ro, clinica AKH din Viena acceptase să opereze fetiţa în 2018, însă, surpriză, la începutul acestei luni, familia Ilenei a primit o scrisoare prin care reprezentanţii clinicii anunţă DSP că posibilităţile de a accepta pacienţi pentru transplant de plămâni din ţări care nu fac parte din fundaţia internaţională Eurotransplant („non-Eurotransplant”) „s-au modificat semnificativ în ultimul an”.

Ileana nu e caz singular, din păcate. Şi alţi copii sunt în situaţia ei, iar părinţii se văd obligaţi fie să facă sacrificii uriaşe (cei care au posibilitatea, evident), fie să-şi vadă copiii murind. Situaţia dramatică a micuţei Ileana precum şi a altor copii în situaţia ei a stârnit o vie revoltă din partea fostului minstru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, care îi acuză dur pe toţi cei ale căror acţiuni sau inacţiuni au dus la această stare de fapt, mai exact pe cei care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria pentru transplant de plămâni pe care nu îl puteau face şi au blocat atâţia ani intrarea României în Eurotransplant pentru a îşi proteja propriile interese. De asemenea, Vlad Voiculescu atrage atenţia că noi toţii, cei ce închidem ochii când am putea schimba avem o parte de vină.

Redăm postarea fostului ministru:

"Dragă Vlad, sunt şi eu mama unei fetiţe cu fibroză chistică. Mă întreb ce face acum Ileana şi ce simte mama ei ştiind că îşi va pierde fata în curând. Mă apucă disperarea. Nu ne mai vrea nimeni, ne mor copiii. La Asociaţia de Fibroză Chistică din Germania lucrează o pacientă cu fibroză chistică care are 52 de ani! Fetiţa asta are 8 ani! Asta e diferenţa între noi şi ei. Suntem soarele şi lună. Emigrez la 40 de ani, nu se mai poate. Fata mea are 5 ani, nu vreau s o îngrop peste 3 ani."

O femeie, o mamă tocmai a aflat că nu mai există nicio şansă pentru fetiţa ei. De ce? Pentru că s-a născut şi locuieşte în locul greşit - într-o ţară în care unii facem ceva pe el de vot iar alţii - cei care sunt totuşi aleşi de cei care se duc la vot - fac ceva pe noi toţi... şi noi toţi stăm ca proştii.

O altă femeie, o altă mamă, pe care nu o cunosc, mi-a trimis mesajul de mai sus acum câteva ore. O mamă care simte că trebuie să plece din România înainte ca pământul să îi înghită copilul.

În pământ ar trebui să intre de ruşine Gabriela FIREA, cea care a coordonat atacul împotriva celor care au arătat adevărul şi împotriva AKH Viena în 2016. Acest atac (vezi video) şi refuzul AKH Viena de a mai primi fără nicio limitare pacienţi români care a urmat i-a costat pe zeci de români viaţa. Gabriela FIREA va trebui să plătească pentru ce a făcut.

În pământ ar trebui să intre de ruşine Narcis COPCĂ, cel care a îngropat peste 10 milioane de euro, cel care şi-a angajat firme prietene pentru lucrări de renovare la spital, cel care a minţit, a ameninţat şi a calomniat Eurotransplant, AKH Viena şi medicii care ne puteau salva fraţii. Narcis COPCĂ va trebui să plătească pentru ce a făcut.

În pământ ar trebui să intre de ruşine domnul Victor ZOTA, domnul Radu DEAC şi toată gaşca de domni de la Agenţia Naţională de Transplant, cu toate titlurile lor universitare, care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria şi au blocat atâţia ani intrarea României în Eurotransplant pentru a îşi proteja propriile interese. Cu toţii ar trebui să îşi dea demisia astăzi. Pentru ce au făcut (şi ce nu au făcut) în toţi aceşti ani, sper să plătească cu vârf şi îndesat!

În pământ ar trebui să intre de ruşine, da, şi jurnaliştii care le-au dat oamenilor ăstora credit în toţi aceşti ani fără să pună întrebările simple care ar fi scos adevărul la iveală. Şi mai ales acei jurnalişti care şi atunci când alţii au arătat adevărul, au găsit de cuviinţă să fie "imparţiali" - adică să abdice de la datoria de a căuta şi prezenta adevărul, chiar şi atunci când adevărul era în faţa lor. Pentru că acel adevăr ar fi putut să îi tempereze pe nemernici şi să îi salveze pe aceşti oameni şi aşa năpăstuiţi de soartă!

În pământ ar trebui să intre de ruşine toţi cei care ştiu prea bine ce se întâmplă şi aleg să tacă: medici, politicieni, jurnalişti, procurori, foşti pacienţi. Tăcerea voastră, tăcerea noastră este criminală. Oamenii aceştia - copii sau adulţi - mor câte puţin în fiecare zi".