Copiii năvălesc în biroul unde tatăl dădea un interviu în direct. Rezultatul este amuzant, iar videoclipul viral (video)


Robert Kelly
Robert Kelly (captură video)

BBC a analizat, vineri, 10 martie a.c., în cadrul ştirilor de dimineaţă, demiterea preşedintelui Coreei de Sud, Park Geun-hye, decizie adoptată de către instanţele de judecată. În acest context, postul britanic l-a intervievat pe Robert Kelly, profesor de Relaţii Internaţionale în cadrul Departamentului de Ştiinţe Politice şi Diplomaţie al Universităţii Naţionale Pusan ​​(Coreea de Sud). În timp ce răspundea întrebărilor jurnalistului, prin Skype, din biroul său, apare o fetiţă. Acesta este începutul aventurii.

Videoclipul începe cu Kelly care răspunde întrebărilor jurnalistului de la BBC. Până aici totul a fost normal. Apoi, o fetiţă intră în cameră săltând fericită. La puţin timp, apare şi frăţiorul ei în premergător. Scena se termină cu imaginea mamei care, aproape disperată, încearcă să-i scoată din cameră cât mai repede posibil.

La scurt timp după interviu, jurnalistul de la BBC David Waddell i-a scris profesorului Robert Kelly pe Twitter: "Ce bună întrerupere, domnule profesor! Aveţi vreo obiecţie dacă partajăm videoclipul cu acel moment în BBC News!?". Iar răspunsul academicianului Universităţii Naţionale Pusan a fost : "Ce ar însemna asta, vă rog ? Să-l transmiteţi din nou la BBC sau doar aici, pe Twitter? Este ceva care va deveni "viral"şi rar?".

Nu ştia ce urma să vină. Şi-a dat acordul şi videoclipul s-a răspândit rapid pe Internet, iar sute de mass-media din întreaga lume l-au reprodus. Mulţi utilizatori din reţelele sociale consideră acest videoclip ca fiind videoclipul viral cel mai distractiv de până acum, în acest an.

Dar de a devenit viral atât de repede?

Neetzan Zimmerman, unul dintre cei mai importanţi experţi (şi creatori) de conţinuturi virale, a indicat că el nu-şi aminteşte nici o memă care a crescut atât de repede, susţinând că videoclipul are "toate calităţile unui succes viral: este simplu, este vizual şi eminamente partajabil".

Cine este femeia din videoclip?

Imaginile au declanşat discuţii despre femeia care apare în videoclip, luând copiii din cameră. Nu este bona, ci soţia profesorului. Daily Mail a publicat un interviu cu mama lui Robert Kelly şi potrivit celor relatate de aceasta pentru tabloidul britanic, fetiţa are patru ani, iar bebeluşul, nouă luni. "Cu siguranţă au crezut că tatăl vorbea pe Skype cu bunicul lor", mărturiseşte aceasta ziarului.

"De multe ori, Robert vorbeşte cu noi din biroul de acasă, care este cel pe care l-a folosit pentru interviul realizat cu BBC. Copiii au auzit vocile care veneau de la calculator şi au presupus că eram noi (bunicii)", spune mama profesorului, care consideră că videoclipul este foarte "distractiv".

În ciuda sutelor de mesaje trimise profesorului Kelly prin Twitter, el a păstrat tăcerea. Până când a decis să răspundă la unul.

Aaron Connelly, cercetător în cadrul Programului Asia de Est la Institutul Lowy pentru Politici Internaţionale (unde se focusează în special pe Asia de Sud-Est), i-a scris: "Din moment ce acest video tocmai a trecut pe aici, este demn de remarcat faptul că Robert Kelly este un mare analist al Coreei" şi a ataşat link-ul întregului interviu.

"Apreciez ceea ce aţi spus. Vă mulţumesc", i-a răspuns Kelly, care, în afară de faptul că este un respectat academician este acum şi o celebritate pe Internet.

Mai multe informaţii: BBC, Daily Mail

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură