Copiii unui român, luaţi de statul britanic şi daţi în adopţie unui cuplu gay. Tatăl, ajuns la capătul puterilor

Aflat de două săptămâni şi jumătate în greva foamei în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului pentru că statul britanic i-a luat copiii şi vrea să-i dea în adopţie unei familii de homosexuali, Florin Barbu a fost nevoit să renunţe la forma sa extremă de protest. Nu renunţă însă la luptă.
Florin Barbu, în greva foamei
Florin Barbu, în greva foamei (jurnalistii.ro)

Florin Barbu, un român stabilit de nouă ani în Marea Britanie, ai cărui doi copii au fost luaţi de autorităţi în urmă cu doi ani şi urmează să fie daţi spre adopţie unei familii de homosexuali, a făcut greva foamei vreme de două săptămâni şi jumătate în faţa sediului Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg. Ajuns la capătul puterilor, bărbatul a renunţat la această formă extremă de protest.

„Sfârşit de grevă, după două săptămâni şi jumătate aflat în greva foamei, dl. Barbu, tatăl copiilor a căror tutelă a fost preluată de către statul britanic, daţi spre adopţie cei doi copii, fetiţa de 8 ani şi băieţelul de 5 ani, unei familii compuse din persoane de acelaşi sex, contrar culturii şi tradiţiei româneşti.

Tatăl, dl. Florin Barbu a demarat protestul extrem prin înfometare, la Strasbourg în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, situaţie destul de cunoscută în comunităţile de români şi mai nou pe plan internaţional. (...)

Domnule Barbu, nu uitaţi, cel mai important este să vă strângeţi la piept copiii. Au şi vor avea nevoie de dvs. pe tot parcursul vieţii, iar sănătatea dvs. este mai importantă decât oricând. Rolul unui părinte este să îşi iubească copii, lucru pe care l-aţi demonstrat din plin”, a declarat deputatul de Diaspora, Aurelian Mihai, într-un articol publicat pe stiripesurse.ro.

O poveste tragică

În 2007, aflat în Londra, Florin Barbu a cunoscut o femeie pe nume Claudia cu care a avut doi copii, Diana şi Andy, care au acum 8, respectiv 5 ani. Prin 2013, cei doi soţi au început să se certe, iar femeia l-a reclamat de câteva ori la poliţie că o agresează.

„Soţia se purta uneori foarte urât, vorbea urât, reacţiona urât, nu-i convenea nimic, nu era mulţumită de mine. Copiii sufereau pentru că voiau să ne vadă fericiţi, nu am fost agresivi faţă de copii nici verbal, dar ei sufereau când ne vedeau că ne certăm”, povesteşte Florin Barbu, citat de Pro TV.

Bărbatul susţine că acuzaţiile femeii erau nefondate însă, alertate de poliţie, serviciile sociale din Marea Britanie au constatat că mama copiilor avea probleme de sănătate şi, potrivit raportului lor, se concentra asupra propriilor nevoi. Pe de altă parte, autorităţile au recunoscut însă că tatăl era grijuliu şi afectuos cu cei mici, însă au ajuns în final la concluzia că niciunul dintre părinţi nu le putea oferi copiilor o creştere adecvată.

În urmă cu doi ani, o instanţă a decis să îi dea în plasament pe cei doi copii. De atunci, Florin Barbu se luptă cu autorităţile pentru a-şi recâştiga copii. Când a fost înştiinţat însă că micuţii vor fi daţi spre adopţie unui cuplu gay, a fost prea mult pentru bărbat care a decis să recurgă la un gest extrem - greva foamei.