Coreea de Nord a ripostat lansând două rachete, faţă de exerciţiile militare comune americano-sud coreene

(JUNG YEON-JE / AFP / Getty Images)

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, a transmis luni un oficial din Ministerul Apărării al Coreei de Sud. Acţiunea este considerată un răspuns la exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, informează CNN, prelauat de Mediafax.

Rachetele au fost lansate de pe coasta de vest a Coreei de Nord, de la circa 60 de kilometri sud-vest de Phenian, luni, la ora 06.30 şi, respectiv, 06.40 (duminică, 23.30, respectiv 23.40, ora României), a afirmat oficialul citat de CNN. Cele două rachete ar fi zburat cca 490 de kilometri înainte de a ateriza în mare în estul peninsulei, potrivit oficialului sud-coreean.

Ţinând seama de viteză, altitudine şi distanţa pe care s-au deplasat rachetele, se estimează că proiectilele sunt de tipul Scud-Sc, conform Ministerului sud-coreean al Apărării.

Rachetele au fost lansate în timp ce se desfăşurau exerciţiile militare comune anuale ale Statelor Unite şi Coreei de Sud, pe care Agenţia nord-coreeană KCNA le-a catalogat "o perdea de fum" menită să "acopere invazia surpriză în Nord".

Pe 24 februarie, Coreea de Nord a fost anunţată că vor avea loc aceste exerciţii, a declarat Kim Min-seok, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. "Coreea de Nord a lansat (proiectile) într-un mod similar în trecut", a afirmat acesta luni. "De câteva ori, ei au lansat (proiectile) de pe coasta de vest în largul coastei de est a Peninsulei Coreene", a precizat acesta.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că anul trecut, în timpul acestor exerciţii, Coreea de Nord a lansat în jur de 90 de rachete.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe