Coreea de Sud anunţă suprimarea criptomonedelor. Bitcoin şi Ethereum suferă pierderi semnificative

(Captură Foto)

Valoarea celor mai populare două criptomonede din lume – bitcoin şi ethereum – a scăzut mult după ce Coreea de Sud a anunţat intenţia de a restricţiona speculaţiile, înaintea unei decizii de suprimare totală a monedelor digitale.

Valoarea ethereum-ului a scăzut cu aproximativ 60 de dolari, declinul său începând la ora 10:00 p.m. UTC, uar marţi dimineaţă a fost în cădere liberă. În acelaşi timp, bitcoin-ul a pierdut într-o singură zi 380 de dolari.

Coreea de Sud a anunţat măsuri de restricţionare a contractelor futures în criptomonede şi a promis că va ataca activităţile infracţionale care implică monede ilegale.

Ţara care a fost un jucător mare în boom-ul criptomonedelor ia acum în considerare o blocare totală a tuturor tranzacţiilor care implică aceste monede.

Guvernul sud-coreean a promis de asemenea că va susţine cercetarea şi dezvoltarea tehnologiei “blockchain”, pe care se bazează criptomonedele.

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei, Park Sang-ki, a dezvăluit că guvernul pregăteşte o lege pentru închiderea tuturor tranzacţiilor cu criptomonede care au loc în Coreea de Sud.

Oficialul de rang înalt Jung Ki-joon a afirmat: “Vom răspunde cu tărie speculaţiilor cu criptomonede şi acţiunilor ilegale, dar vom oferi suport cercetării şi dezvoltării referitoare la tehnologia blockchain”.

“Propunerea de blocare a tranzacţiilor pe care tocmai a menţionat-o ministrul Justiţiei este doar una dintre măsurile sugerate de Ministerul Justiţiei pentru a restricţiona speculaţiile.

“La nivel guvernamental se va lua o decizie, însă după suficiente consultări şi o coordonare reală a opiniilor”.

Guvernul sud-coreean a luat de două orii măsuri pentru a calma boom-ul volatil al criptomonedelor care a cuprins ţara.

Bitcoin-ul se află în prezent la valoare de 12.967 de dolari, după ce ieri a fost la nivelul de 14.298 dolari, pierzând aproximativ 1.331 de dolari în mai puţin de 24 de ore.

Ethereum a fost supus unui declin similar, pierzând 160 de dolari din valoarea de 1.390 de dolari.

Coinone şi Bithumb, două dintre cele mai mari burse din ţară, au fost supuse unor razii săptămâna trecută.

Ministrul Finanţelor, Kim Dong-yeon, a declarat: “Toate ministerele sunt de acord că este necesar un răspuns guvernamental la intensificarea speculaţiilor cu criptomonede şi pentru un anumit grad de reglementare.

“Problema interzicerii tranzacţiilor pe care a menţionat-o ministrul Justiţiei este o propunere făcută de Ministerul Justiţiei şi necesită mai multă coordonare între ministere”.

Mişcarea face parte dintr-o politică deliberată de a aduce sub control aceste tranzacţii, care au lovit piaţa în ultimele câteva luni.

În septembrie 2017, guvernul a interzis ofertele iniţiale de monede (OIM).

Practica OIM a fost folosită de noile companii şi pentru finanţarea proiectelor, unele firme creând propria monedă pe care au vândut-o pentru a strânge bani pentru investiţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie