Corina Creţu a luat-o pe nepoata ministrului Transporturilor la Comisia Europeană

Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor, audierea Corinei Creţu, Comisar European
Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor, audierea Corinei Creţu, Comisar European (Epoch Times România)

Membrul PSD Corina Creţu, viitorul Comisar european pentru politică regională, a inclus-o pe Ioana Rus, nepoata ministrului Transporturilor Ioan Rus şi vicepreşedinte al PSD în echipa de consilieri pe care-i va lua la Comisia Europeană, oferindu-i o poziţie de expert, relatează Hotnews.

Potrivit CV-ului de pe Linkedin, Ioana Rus, nepoata vicepreşedintelui PSD, a activat până în 2001 în domeniul turismului, ajungând pentru scurt timp şi la Ministerul Turismului. Începând din 2001, când Ioan Rus a fost numit ministru de Interne în Guvernul Năstase, aceasta a fost numită director la oficiul românesc de turism din Londra, Marea Britanie.

Cariera Ioanei Rus a trecut printr-o schimbare semnificativă în 2003, când a ajuns la Bruxelles, pe o funcţie similară cu cea ocupată în Londra, iar din august 2004 a devenit diplomat în Reprezentanţa Permanentă a României în instituţiile europene.

Începând din decembrie 2008 şi până în iunie 2014, Ioana Rus a fost consilier europarlamentar la Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European.

De profesie economist şi specializată în marketing la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, acum nepoata vicepreşedintelui PSD a fost luată în cabinetul Corinei Creţu de la Parlamentul European.

Când a fost audiată pentru obţinerea postului de comisar la comisiile de afaceri europene ale Parlamentului României, Corina Creţu a afirmat că a ales-o consilier pe nepoata ministrului Rus deoarece lucrează de 10 ani în Comisia de Dezvoltare Regională a Parlamentului European şi este o colaboratoare a sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne