Corina Creţu, aviz pozitiv din partea Comisiei REGI din Parlamentul European

Corina Creţu
Corina Creţu (Epoch Times România)

Corina Creţu, comisarul desemnat pentru Politică Regională, a primit miercuri aviz pozitiv din partea Comisiei REGI din Parlamentul European, în urma audierilor care au durat aproape trei ore şi jumătate.

Avizul se prezintă sub forma unei scrisori cu recomandări, care va fi transmisă preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. În cadrul audierilor, Corina Creţu a declarat că deviza sa principală este de a ajuta statele membre să cheltuiască banii, nu să le penalizeze pe acestea.

Totodată, Creţu a precizat că este "un susţinător" al strategiilor macroregionale, deoarece ele "încurajează statele membre să lucreze împreună", însă a menţionat că iniţiativa privind aceste strategii trebuie să vină de la state.

Comisarul desemnat a mărturisit că îşi propune să viziteze cât mai multe din cele 277 de regiuni ale UE, iar primele vizite vor fi în ţările care beneficiază cel mai mult de fondurile de dezvoltare.

Toate audierile comisarilor desemnaţi se termină pe 7 octombrie şi, în cazul în care toţi primesc aviz pozitiv, votul în plen va avea loc pe 22 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne