Corlăţean: În premieră, reuniunea Grupului de prieteni europeni ai R. Moldova va fi organizată la Chişinău

Titus Corlăţean
Titus Corlăţean (Epoch Times România)

La Chişinău se va desfăşura în premieră reuniunea Grupului de prieteni europeni ai Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc pe 1 septembrie. Anunţul a fost făcut marţi, la Bucureşti, de ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, informează Moldpres.

“În premieră, reuniunea Grupului de prieteni europeni ai Republicii Moldova, grup care este coprezidat de România, prin ministrul de Externe, şi de către Franţa, va fi organizată la 1 septembrie, la Chişinău. Subliniez, este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru. De obicei, aceste reuniuni au loc la sediul UE, fie la Bruxelles, fie la Luxemburg. Am reuşit să convingem, şi având mandatul premierului, să facem demersurile necesare şi să convingem miniştrii europeni să organizăm aceasta reuniune în premieră în capitala unei ţări partenere, la Chişinău", a declarat Titus Corlăţean.

Potrivit ministrului de Externe al României, evenimentul “va constitui un semnal politic extrem de clar de susţinere pentru Guvernul proeuropean de la Chişinău, înaintea unei perioade electorale şi într-un context în care Republica Moldova se confrunta cu o serie de provocări”.

Titus Corlăţean a mai anunţat că miniştrii de Externe ai Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei se vor afla la Bucureşti în perioada 27-29 august, pentru a participa la Zilele Diplomaţiei Româneşti.