Cosciuge si resturi osoase datand din timpul Vechiului Regat, descoperite in Egipt

O misiune arheologica a Consiliului suprem al antichitatilor egiptene (CSAE) a descoperit cosciuge din lemn si resturi osoase umane care dateaza din perioada Vechiul Regat (cu 3.000 de ani i.Hr.), in apropiere de Abidos, in Egiptul de Sus, conform agentiei oficiale Mena, citata de AFP.

"Misiunea a descoperit un complex, probabil regal, care include 13 morminte de forme si marimi diferite, care ar putea apartine unor inalte personalitati ale acelei perioade sau unor personaje care au participat la construirea acelor morminte", informeaza agentia Mena.

In morminte au fost descoperite cosciuge din lemn ale proprietarilor acestora, care contineau resturi osoase, precum si un joc format din piese si dintr-o tabla de sah din fildes.

Conform agentiei Mena, este vorba de cea de-a doua descoperire a unui astfel de joc, dupa cea atat de cunoscuta din mormantul lui Tutankamon, descoperire facuta de arheologul Howard Carter in 1922.

Totodata, arheologii au mai descoperit un cosciug mic care continea resturi de materie organica, pietre pretioase si statuete funerare "Ouchabtis".

Vechiul Regat este cunoscut ca fiind epoca de aur a constructiei piramidelor in Egiptul Antic.