Cosmin Contra se bucură în continuare de sprijinul FRF pentru funcţia de selecţioner

"Avem încredere în actualul selecţioner şi considerăm că respectul trebuie să constituie totdeauna un principiu esenţial în relaţiile dintre toţi cei implicaţi în fenomenul fotbalistic." a scris Federaţia Română de specialitate pe site-ul oficial.
Selecţionerul român Cosmin Contra.
Selecţionerul român Cosmin Contra. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României se bucură în continuare de sprijinul FRF, după cum a precizat cea din urmă printr-un comunicat oficial, toate acestea după ce în presa din România au apărut informaţii cum că Cosmin Contra ar urma să fie înlocuit, oficialii forului fotbalistic de la noi din ţară fiind neîncrezători în capacitatea acestuia de a califica prima reprezentativă la Campionatul European.

Federaţia Română de Fotbal doreşte să clarifice astfel situaţia, încă o dată, pentru corecta informare a suporterilor români.

"Selecţionerul Cosmin Contra are un contract ferm cu Federaţia Română de Fotbal, aflat în desfăşurare, astfel că FRF nu a contactat niciun alt antrenor în vederea numirii ca selecţioner, acum sau la finalul mandatului lui Cosmin Contra. Avem încredere în actualul selecţioner şi considerăm că respectul trebuie să constituie totdeauna un principiu esenţial în relaţiile dintre toţi cei implicaţi în fenomenul fotbalistic.

Informaţiile false, publicate azi de GSP cu o certitudine dezarmantă, conturează o realitate eronată pentru publicul românesc: “Marius Şumudică, în locul lui Cosmin Contra la „naţională”!, “au existat discuţii”, “discuţiile preliminare cu oficiali FRF”. Nimic adevărat, FRF nu a discutat cu niciun antrenor numirea ca selecţioner la finalul mandatului lui Cosmin Contra sau înlocuirea acestuia cu un alt tehnician.

Din păcate, episodul de azi reprezintă o continuare a campaniei GSP de dezinformare cu privire la activitatea FRF şi accentuată în ultimele luni pe activitatea echipei naţionale. De la certuri în vestiar inventate periodic la salarii cu valori false, de la oferte inexistente pentru Cosmin Contra până la întreţinerea unui climat dominat de vrajbă şi conflicte acolo unde e nevoie tocmai de linişte şi adevăr pentru construcţie şi performanţă. Parcursul tricolorilor reprezintă un interes comun, al tuturor românilor, indiferent de profesiile pe care le avem.

Reiterăm rugămintea de a se verifica informaţiile direct la sursă, cel puţin atunci când FRF şi echipa naţională fac obiectul abordării jurnalistice."