Cozile de la eliberarea paşapoartelor. MAI invocă lipsa de personal: "Am amânat concediile de vară!"

Ameninţarea cu plângere penală la adresa lui Carmen Dan, dacă situaţia cozilor de la paşapoarte nu va fi rezolvată, a băgat în priză MAI-ul care transmite că face eforturi mari însă se confruntă cu lipsa de personal.
Carmen Dan(MAI),
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)

La scurtă vreme după ce Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) a ameninţat-o pe Carmen Dan cu plângere penală dacă nu rezolvă de urgenţă problema cozilor uriaşe de la ghişeele de eliberare a paşapoartelor, MAI vine să precizeze că suferă de lipsă de personal şi că face toate eforturile pentru rezolvarea situaţiei.

"MAI îi asigură pe toţi cei care îşi preschimbă paşapoartele în această perioadă că facem toate eforturile pentru ca acest proces de eliberare a documentelor să se facă într-un mod cât mai operativ.

Este adevărat că în lunile de vară numărul de cereri depăşeşte cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele judeţe numărul cererilor se dublează în această perioadă. Din păcate, această creştere semnificativă nu poate fi însoţită şi de dublarea numărului de ghişee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de paşapoarte", informează MAI, pe Facebook.

Ministerul mai transmite că lipsa de personal se resimte şi în aceste servicii, motiv pentru care programele de lucru au fost prelungite iar concediile din vară amânate pentru mulţi dintre angajaţi.

"Inclusiv în aceste zile libere pentru majoritatea românilor, în 12 judeţe şi în Municipiul Bucureşti serviciile de paşapoarte lucrează în ziua de luni 14 august, iar în alte 4 se va lucra marţi 15 august a.c.", susţine MAI.

Reamintim că FADERE a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să rezolve de urgenţă situaţia creată la ghişeele de eliberare a paşapoartelor, avertizând că, în caz contrar, va urma o plângere penală.

"De la începutul lunii august, în faţa ghişeelor pentru eliberarea paşapoartelor s-au format cozi uriaşe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanţă şi doresc să îşi schimbe şi documentele. Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgenţă această problemă, FADERE va face plângere penală împotriva acesteia. Este inadmisibil ca după 10 ani să spui că încă eşti luat prin suprindere de românii care în luna august vin în număr mare în ţară şi doresc să îşi înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obişnuit cu ideea că 25% dintre cetăţenii săi sunt plecaţi în afara ţării", a transmis organizaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne