Credeaţi că le-aţi auzit pe toate? Faceţi cunoştinţă cu "vrăjitoarea hi-tech" din San Francisco

Dacă stai în San Francisco Bay Area - centrul universului tehnologic în acest moment - şi ai probleme cu dispozitivele electronice, acum ai ocazia să apelezi şi la experţi mai puţin obişnuiţi.
Vrajitoare
Vrajitoare (pixabay.com)

Faceţi cunoştinţă cu Joey Talley, o "vrăjitoare" Wiccan cu peste 40 de ani de experienţă şi trei diplome de master, care s-a specializat în "exorcizarea" spiritelor rele din computere, smartphone-uri, şi alte dispozitive electronice. Pare de necrezut, dar, potrivit SF Weekly, serviciile ei sunt la mare căutare în zonă şi nu sunt deloc ieftine.

"Cei mai mulţi oameni vor să le protejez computerele de viruşi şi atacuri ale hackerilor, aşa că voi face farmece pentru ei", a declarat femeia pentru SF Weekly.

Talley, care locuieşte în apropiere de Silicon Valley, a povestit cum alarma unei companii din Bay Area pur şi simplu nu se oprea şi nimeni nu ştia de ce. După ce mai mulţi electricieni au eşuat în rezolvarea problemei, compania a apelat la ea.

"Nu ştiu nimic despre electronică, dar am scos spiritul afară", a relatat vrăjitoarea, ale cărei servicii costă nu mai puţin de 200 de dolari pe oră.

Talley foloseşte o gamă variată de practici şi instrumente magice pentru a rezolva astfel de probleme - de la rostirea de farmece şi descântece, ceremonii de curăţare a "câmpului energetic", până la folosirea cristalelor, a poţiunilor magice, a pietrelor preţioase şi arderea de salvie. Cât durează o astfel de "exorcizare"? Depinde de entitatea cu care se confruntă, susţine ea. Uneori ia doar o oră, uneori şi patru ore.

"Nicio problemă nu este prea mică, prea mare sau prea ciudată" este mottoul lui Talley.

Întrebată de motherboard.vice.com cum foloseşte magia pentru a scoate viruşii din computere, vrăjitoarea Wiccan a replicat:

"Doar mă duc şi lucrez cu energia. Există diferite pietre care funcţionează foarte bine pe computere. Sunt foarte sensibilă, când mă duc în încăperea unde se află computerul persoanei, sunt ca o foaie goală de hârtie şi sunt deschisă să simt ceea ce se întâmplă cu computerul. (...)

Simt literalmente [virusul] în corpul meu. Pot să simt netezimea fluxului de energie, iar apoi simt un obstacol. Pe acolo a intrat virusul. (...) Există tot felul de energii diferite, inclusiv entităţi care pot sau nu fi vizibile pentru fiinţele umane. Le puteţi numi îngeri, fantome, spirite sau demoni."

Pentru Talley, un demon este "o entitate conştientă căruia îi place să facă rău". "Gândiţi-vă la demoni ca la entităţi care mănâncă, absorb energia, vor să fie hrăniţi. Computerele sunt un magazin mare de energie electromagnetică."

Ce companii apelează la serviciile ei? "Indivizii mă abordează ei înşişi, nu în numele companiei. Se tem. Nu vor să fie acuzaţi că sunt ridicoli, superstiţioşi, drogaţi sau mai ştiu eu ce. Trebuie să fie precauţi."