Cristi Danileţ sare în apărarea cadrelor medicale ameninţate de Sistem. "Sper să fie vorba de un zvon"

Judecătorul Cristi Danileţ, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, ia apărarea cadrelor medicale ameninţate după ce au îndrăznit să vorbească despre carenţele serviciului de urgenţă.
Judecătorul Cristi Danileţ
Judecătorul Cristi Danileţ (Epoch Times)

"Înţeleg că asistenta de pe ambulanţă care a relatat pe Facebook situaţia de vineri seara când a fost chemată să intevină la ‪Colectiv‬ şi doctorul care ieri a relatat pe Facebook cum au făcut faţă şi s-a arătat revoltat de lipsa de atitudine a cetăţenilor ar avea probleme de natură disciplinară. Eu sper să fie vorba de un zvon. Chiar nu îmi închipui că aceşti eroi vor ajunge să răspundă în vreun fel pentru exercitarea dreptului la opinie şi liberă exprimare, drept consacrat de legislaţie şi pe care, în ultimă instanţă, îl vor apăra judecătorii.

Chiar nu pot crede că cineva din vreo comisie îşi închipuie că oamenii ăştia merită altceva decât o strângere de mână şi o îmbrăţişare cu lacrimi în ochi. Şi chiar îmi pun problema ce este în spatele unor astfel de acţiuni care, dacă sunt reale, nu ar viza decât intimidarea unor oameni. Eu nu vreau ca eroii să devină martiri", a scris Cristi Danileţ, pe contul său de Facebook.

În viziunea membrului CSM, Facebook a devenit un mediu extraordinar de socializare, în care oamenii scapă de monopolul presei şi al constrângerilor şi pot comunica liber.

"Oamenii devin solidari şi pot lua atitudine aflând informaţii în timp real şi de cele mai multe ori direct de la sursă. Mai ales cei care activează în instituţii publice sau de interes public trebuie încurajaţi să spargă "omerta" care nu face decât să ascundă ineficienţa, incompetenţa şi corupţia", a adăugat Cristi Danileţ.

Recomandăm şi Controverse în jurul tragediei de la Colectiv. Cadre medicale, ameninţate de Sistem

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne