Cristian Cioacă primeşte încă 4 ani şi 4 luni de închisoare

Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Fostul poliţist Cristian Cioacă, protagonistul epopeii Elodia care a adus celebritatea postului OTV, a primit patru ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul de infracţiuni informatice, pentru violarea corespondenţei electronice a soţiei sale.

Avocata familiei Elodiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a explicat pentru Mediafax că această noua pedeapsă de patru ani şi patru luni nu se va adăuga celei de 15 ani şi opt luni din dosarul de omor, ci se va contopi, fostul poliţist urmând să execute un spor de o treime din pedeapsa pentru infracţiuni informatice, respectiv un an, cinci luni şi zece zile.

"În sentinţă nu a fost făcută contopirea, dar după contopire se aplică un spor de o treime din cei patru ani şi patru luni. Adică, va mai executa încă un an, cinci luni şi zece zile", a declarat avocata.

Sentinţa, care este definitivă, a fost pronunţată miercuri de către judecătorii Curţii de Apel Braşov. În acelaşi dosar de infracţiuni informatice, hackerul Adrian Niţu a fost condamnat la doi ani şi 11 luni cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Niţu a fost acuzat că l-ar fi ajutat pe Cioacă să spargă căsuţa de e-mail a Elodiei.

Cristian Cioacă se află deja în închisoare, la Penitenciarul Colibaşi, unde execută pedeapsă primită pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Cioacă a fost condamnat în iunie 2014, de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi 8 luni de închisoare. Iniţial acesta fusese condamnat la 22 de ani de închisoare de către Tribunalul Argeş.

Fostul poliţist a fost arestat pe 5 decembrie 2012, după ce s-au descoperit urme de sânge pe un perete din locuinţa sa.

În noaptea de 29 spre 30 august 2007,,pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente, legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care inculpatul Cioacă Constantin Cristian i-a aplicat soţiei sale, victima Ghinescu Elodia, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia", se arată în rechizitoriu.

Cioacă a transportat apoi trupul neînsufleţit al Elodiei în cada băii principale, unde l-a tranşat şi apoi l-a transportat într-un loc care nu a fost încă descoperit. În zilele următoare, poliţistul a adunat din casă toate obiectele care au fost murdărite de sânge şi le-a aruncat într-o râpă din afara oraşului.

În octombrie 2007, televiziunile anunţau că poliţia a găsit într-o prăpastie dintre Braşov şi Râşnov mai multe haine pătate de sînge ale Elodiei şi o uniformă a celui ce a fost condamnat azi pentru omor.

Moartea Elodiei a adus celebritatea postului OTV, deţinut de actualul prezidenţiabil Dan Diaconescu, fondator al partidului PP-DD. Vreme de luni de zile, Diaconescu a făcut un rating fabulos chemând în emisiunile sale (nu mai puţin de 380 de episoade) varii personaje, (pshihologi, astrologi etc) pentru a îşi da cu presupusul dacă avocata Elodia Ghinescu a fost sau nu ucisă, şi dacă autorul crimei era sau nu soţul ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne