Cristian Preda a cerut demiterea Elenei Udrea de la şefia PMP pentru că i-a distrus candidatura lui Diaconescu

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a declarat marţi că, în şedinţa Consiliului Naţional al PMP, a cerut demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al partidului pentru că „a distrus” candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, votată acum două luni, dar ceilalţi membri ai acestui organism au fost de altă părere.

"Am propus demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al PMP, pentru discreditarea candidaturii lui Diaconescu. Colegii din CEN au votat împotrivă şi au propus desemnarea ei ca prezidenţiabil al PMP. Am fost, din nou, singurul care s-a opus", a precizat Preda, potrivit Mediafax.

Vicepreşedintele PMP a explicat că Eugen Tomac a propus desemnarea Elenei Udrea drept prezidenţiabil, el fiind singurul membru al Colegiului Naţional care a votat împotriva acesteia.

"Am cerut demiterea Elenei Udrea, pentru că am stabilit un candidat, Diaconescu, şi prin acţiunea Elenei Udrea acest candidat a dispărut din scenă şi am zis că e o problemă. Eu am fost singurul care a considerat că trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil, iarăşi am fost împotriva acestei candidaturi", a explicat Cristian Preda.

Mişcarea Populară se află acum în situaţia de a avea doi candidaţi, Cristian Diaconescu şi Elena Udrea, şi "nimeni nu înţelege nimic din această desfăşurare de forţe", susţine Preda.

"Mi se pare că e o greşeală gravă ca în termen de o săptămână să distrugi o candidatură care era deja finisată, era aranjată, s-au strâns semnături şi în plus s-a produs şi o nefericită ruptură între PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară, astfel încât acum suntem în situaţia în care Mişcarea Populară are doi candidaţi, Diaconescu şi Udrea", a adăugat Preda.

Întrebat pe cine va susţine, Preda a replicat că vrea mai întâi să vadă cine anume este candidatul la prezidenţiale, pentru că, "pe zi ce trece, Mişcarea Populară are câte un candidat".

"Nu mai ştiu nimic, cine e candidatul, cine strânge semnături, sunt semnături strânse pentru Diaconescu care nu pot fi folosite pentru Udrea, este o situaţie incertă", a mai spus Cristian Preda.

Candidatura lui Cristian Diaconescu a fost contestată de unii lideri din teritoriu, care au cerut înlocuirea acestuia cu Elena Udrea, pe motiv că aceasta ar fi mai populară. Udrea a răspuns chemării şi a intrat marţi, oficial, în cursa pentru Cotroceni, în timp ce Diaconescu, rămas fără susţinere, a decis să iasă din PMP şi să candideze ca independent pentru a-şi respecta "angajamentul faţă de ţară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne