Cristian Seidler se retrage din cursa pentru şefia USR. Acuză nereguli în organizarea Congresului

Unul dintre cei trei candidaţi la şefia Uniunii Salvaţi România se retrage din cursă, acuzând că regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul întregii Românii.
Cristian Seidler
Cristian Seidler (Epoch Times)

Deputatul USR Cristian Seidler a anunţat luni că se retrage din cursa pentru preşedinţia partidului şi a acuzat că regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul întregii ţări în sensul că desemnarea delegaţilor nu a fost făcută după aceleaşi reguli în toate organizaţiile formaţiunii, relatează News.ro.

”Mă retrag din cursă pentru că regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul întregii ţări. E vorba despre sisteme interne de vot diferite ce vor fi fost aplicate, iar eu pledez pentru acelaşi sistem de vot peste tot. Mă refer la sistemul de vot pentru desemnarea delegaţilor la congres”, a declarat Seidler.

Seidler a precizat că a făcut tot ce ţine de el pentru ca lucrurile să nu ajungă aici, însă nu a fost ascultat în interiorul partidului. De asemenea, deputatul a anunţat că va rămâne în continuare membru USR şi vicepreşedinte al partidului şi că decizia de a se retrage din cursa pentru şefia formaţiunii a luat-o luni dimineaţă.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că în cursa pentru şefia USR se înscriseseră Cristian Seidler, Dan Barna şi Vlad Alexandrescu.

Replica USR

Retragerea lui Cristian Seidler din cursa în care intrase alături de Dan Barna şi Vlad Alexandrescu este confirmată de preşedintele interimar al formaţiunii, Elek Levente, acesta afirmând că procesul de desemnare a delegaţilor se desfăşoară potrivit deciziilor luate de organismele statutare ale USR.

"Regret retragerea lui Cristian Seidler din competiţia pentru preşedinţia USR. Cristian ar fi putut fi un preşedinte valoros pentru partid, dacă ar fi câştigat alegerile interne. Referitor la motivul invocat de Cristian Seidler, precizez că procesul de desemnare a delegaţilor se desfăşoară potrivit deciziilor luate de organismele statutare ale USR şi regulilor aplicate şi la Congresul de la Cluj, unanim acceptate, necontestat şi care au dus, la acel moment, la alegerea lui Nicuşor Dan ca preşedinte USR . Congresul de la Poiana Braşov din acest weekend va desemna un nou preşedinte al USR, partidul va intra într-o nouă etapă, de extindere şi de construcţie", transmite Elek Levente, în comunicatul remis Epoch Times.