Cristina Neagu, distinsă cu titlul de 'IHF World Players of the Year 2018'

Jucătoarea română a fost desemnată, pentru a patra oară, cea mai bună handbalistă a lumii pe anul 2018, după ediţiile din 2010, 2015 şi 2016.
Handbalista română Cristina Neagu
Handbalista română Cristina Neagu (Cristina Neagu/facebook)

Cristina Neagu (30 de ani) şi danezul Mikkel Hansen (31 de ani) sunt sportivii distinşi în acest an cu trofeul 'IHF World Players of the Year 2018' a anunţat, luni, Federaţia Internaţională de specialitate (IHF), pe site-ul său oficial.

Handbalista română, care a fost inclusă în această anchetă alături de alte patru jucătoarea de top: Ana Viahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa), a devenit astfel prima persoană care a cucerit acest trofeu de patru ori.

"Sunt foarte fericită. Le mulţumesc oamenilor că sunt alături de mine şi că m-au votat. Acest lucru contează foarte mult pentru mine, mai ales că sunt într-o perioadă de recuperare după accidentare. Am toate motivele să trag şi mai tare şi să revin mai puternică. Sunt foarte fericită, vreau să le mulţumesc tuturor fanilor mei şi iubitorilor de handbal că mi-au oferit o motivaţie în plus", a declarat Neagu pentru site-ul oficial al clubului la care activează, CSM Bucureşti.

Campioana noastră fusese distinsă recent cu titlul de cea mai bună jucătoare din Europa, pentru al doilea an la rând, fiind totodată şi cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, cu un total de 237 de goluri. Neagu a obţinut în 2018 cu echipa sa de club campionatul şi Cupa României, a jucat finala mică a Ligii Campionilor, unde a fost golghetera competiţiei cu 110 reuşite.

Ea este câştigătoarea ediţiilor 2010, 2015 şi 2016 a acestui premiu.

De partea cealaltă, la masculin, titlul de cel mai bun handbalist al anului 2018 a revenit danezului Mikkel Hansen, care a cucerit trofeul pentru a treia oară, egalându-l astfel pe coechipierul său francez de la Paris Saint-Germain, Nikola Karabatic.

Acesta i-a avut contracandidaţi pe danezul Rasmus Lauge Schmidt, norvegianul Sander Sagosen, suedezul Jim Gottfridsson şi francezul Vincent Gerard.