Cristina Pocora: PSD se pregăteşte de opoziţie prin tehnici politicianiste, incorecte şi chiar ilegale

Cristina Pocora
Cristina Pocora (Epoch Times România)

PSD face pregătiri extensive pentru intrarea în opoziţie, iar toate acţiunile Guvernului condus de premierul Victor Ponta demonstrează clar această strategie, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Grupului PNL din Camera Deputaţilor, Cristina Pocora.

"Dacă ascultăm ceea ce spune PSD, trebuie să avem în vedere ambele feţe ale acestui partid. Pe de o parte, avem abordarea lui Victor Ponta, cea oficială, de la televizor, falsă şi mincinoasă, iar de cealaltă parte vedem în continuare modul tradiţional de acţiune al PSD din care se remarcă obstrucţionarea cu orice preţ a justiţiei, direcţionarea banului public către clientela şi firmele de casă şi alte şmecherii politicianiste cu care PSD încearcă să acapareze şi să controleze toate instituţiile statului", a declarat Pocora.

În opinia deputatei PNL, premierul Victor Ponta se comportă parcă ar fi şofer al unui autobuz cu cauciucurile sparte, cu rezervorul gol, cu direcţia stricată şi fără frâne, dar care însă vinde bilete şi îi asigură pe călători că îi va duce în siguranţă şi repede la destinaţie.

Platformă pentru opoziţie

"În primul rând, în loc să acţioneze, să facă lucruri pentru oameni, PSD, în frunte cu Victor Ponta, îşi construiesc o platformă de discurs pentru opoziţie, o platformă cu care să poată spune, atunci când nu vor mai fi la guvernare că ei au guvernat bine, că doreau să facă lucruri bune pentru oameni, dar au fost schimbaţi. Aici se încadrează proiectul noului Codul Fiscal prezentat, o platformă electorală, cu multe lucruri bune şi de dorit, dar pe care a lansat-o în această perioadă tocmai Victor Ponta, care, aflat la guvernare de peste 2 ani şi jumătate, a sugrumat economia, a păcălit mediul de afaceri şi cetăţenii şi acum încearcă să îi păcălească iar. Victor Ponta are majoritate în Parlament, iar dacă doreşte să treacă Codul Fiscal, să o facă", a precizat Cristina Pocora.

Legi realizate în campania electorală, "lăsate moştenire" noii guvernări

În al doilea rând, deputatul PNL susţine că există legi al căror termen de intrare în vigoare este amânat sau al căror termen de aplicare este lăsat moştenire pentru următoarea guvernare pentru că PSD a fost doar în campanie electorală în acest timp.

"Simţind că pierd puterea, liderii PSD vin cu o nouă şmecherie. Lucruri promise anul trecut în campania electorală, au fost îmbrăcate cu o haină legislativă, dar nu au fost aplicate niciodată. Am avut în această săptămână la Comisia de Muncă un astfel de exemplu - indemnizaţia deţinuţilor politici, promisă de PSD în campanie, dată lege de Guvern, nebugetată şi acum amânată până în luna iulie", a arătat Cristina Pocora.

Tergiversarea dezbaterilor

În al treilea rând, deputatul PNL afirma că PSD tergiversează dezbaterilor, care pot arăta în mod clar ce face Guvernul condus de Victor Ponta - de exemplu, amânarea solicitării PNL de înfiinţare a unei Comisii de anchetă pentru verificarea modului în care au fost folosiţi banii publici din Fondul de rezervă al Guvernului în 2013 şi 2014, sau, un alt exemplu, tergiversare numirii directorului SRI.

Adoptarea tacită a legilor

"Mai mult, o altă tehnică folosită de PSD este adoptarea tacită a legilor în primă cameră, iar aici există nenumărate exemple, printre cele mai recente numărându-se OUG 86 din 2014, referitoare la desfiinţarea Inspecţiei Muncii şi a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. PNL observă faptul că tacit şi-ar fi dorit să treacă atât OUG 55/2014, cât şi Ordonanţa Plagiatului lui Ponta, dacă PNL nu ar fi insistat să fie dezbătute", a dezvăluit Cristina Pocora.

Blocarea Justiţiei

În numai o săptămână, deputatul PNL susţine că PSD a dezvăluit toate tehnicile sale politicianiste, incorecte şi chiar ilegale pe care le foloseşte, una dintre ele fiind şi blocarea actului de justiţie.

"Minciunea, şmecheria, demagogia PSD s-au văzut la votul privind solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea. Public, PSD susţine că sunt mari luptători pentru independenţa justiţiei, când, în realitate, cele 118 voturi împotrivă ne-au dovedit încă o dată caracterul duplicitar, demagogia şi minciuna marca PSD, care şi-a mobilizat deputaţii în încercarea de a bloca cererea venită din partea justiţiei", a mai adăugat Cristina Pocora.

"Am văzut parlamentari PSD care au votat cu mâinile până la cot în urne pentru a nu se vedea votul, am văzut parlamentari care nu s-au ridicat din bancă să voteze, dar şi parlamentari «vedetă» care ne spun că respectă independenţa justiţiei şi votează la vedere. Dar, fapt important de subliniat, este că nu l-am văzut pe Victor Ponta, marele luptător pentru independenţa Justiţiei la niciunul dintre cele opt voturi pentru începerea urmăririi penale sau pentru arestarea doamnei Elena Udrea. Poate acesta este o explicaţie pentru întrebarea: de ce Elena Udrea negocia cu Victor Ponta numirea procurorilor şefi?!", a mai precizat Cristina Pocora.

În concluzie, deputatul PNL susţine că acum Victor Ponta nu mai guvernează, nu se mai ocupă de România, ci face ultimele pregătiri pentru opoziţie - bagă oameni de partid în toate structurile de stat, de la educaţie la zona de control, acaparează tot ce mai poate, şi îşi pregăteşte platforma politică, discursul cu care să seducă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pepagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne