Criza coronavirusului: Germania trimite României 100.000 de măşti

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

În contextul agravării pandemiei de coronavirus, Germania a donat 100.000 de măşti României, relatează caleaeuropeana.ro.

Potrivit unui document intitulat “COVID-19: Solidaritatea europeană în acţiune”, pe lângă măştile oferite României, germanii au trimis aproximativ 7 tone de măşti şi alte echipamente de protecţie Italiei, echipamente individuale de protecţie Elveţiei, opt milioane de mănuşi Austriei şi 60.000 de măşti Suediei.

De asemenea, în mai multe oraşe şi landuri din Germania sunt trataţi pacienţi în stare gravă din Italia şi Franţa, fiind puse la dispoziţia acestora paturi de terapie intensivă.

La rândul său, Ministerul german al Afacerilor Externe a confirmat că un număr de 73 de paturi de terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi italieni.

În ceea ce priveşte gesturile de solidaritate, amintim că, la rândul ei, Franţa a donat Italiei 1 milion de măşti şi 20 000 de costume de protecţie, iar Austria a trimis 1,5 milioane de măşti în Italia. Mai mult, Cehia a oferit Italiei şi Spaniei câte 10.000 de costume de protecţie pentru fiecare.

Ajutorul germanilor vine într-un moment în care sistemul de Sănătate al ţării a fost îngenuncheat de epidemia de coronavirus: peste 350 de cadre medicale au fost infectate până în prezent pe teritoriul României, mai multe spitale au fost închise temporar sau plasate în carantină, un număr tot mai mare de angajaţi medicali şi-au dat demisia sau au cerut să intre în concediu şi un număr tot mai mare de angajaţi din domeniul sănătăţii au criticat lipsa acută de echipamente de protecţie (măşti, combinezoane, biocide, dezinfectanţi etc.), fiind astfel expuşi la infectare în timp ce se află în linia întâi a luptei împotriva temutului virus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură