CSM respinge contestaţiile procurorilor Ţuluş şi Moraru Iorga faţă de revocarea din DNA

Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, joi, contestaţiile formulate de procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare din funcţiile deţinute în cadrul DNA, relatează Agerpres.

În schimb, membrii CSM au admis contestaţia Mihaielei Moraru Iorga faţă de decizia prin care s-a stabilit ca aceasta să îşi continue activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, în sensul datei la care propunerea va începe să lucreze la respectivul parchet.

Reamintim că pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcţie a procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga.

Cererea revocării a fost formulată de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Aceasta i-a reproşat Mihaielei Iorga Moraru că nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al secţiei. Cât despre Ţuluş, potrivit şefei DNA, au existat "suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

De partea sa, procurorul Mihaiela Moraru Iorga a declarat astăzi, în susţinerea contestaţiei înaintate împotriva deciziei de revocare a sa din funcţia la DNA, că cererea este "un adevărat fals intelectual."

"Cererea de revocare este un adevărat fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că denunţătorul Pescariu Dinu Mihail a denunţat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf şi pe martor şi pe cumpărătorul de influenţă Florică Claudiu, aspect neadevărat. Dacă Inspecţia Judiciară ar fi verificat sau dacă Secţia de procurori ar fi solicitat acest document ar fi văzut că Pescariu Dinu Mihail, şi nu voi merge mai departe să dau date, a denunţat o cu totul altă persoană, a denunţat un posibil trafic de influenţă săvârşit de un fost prim-ministru şi s-a denunţat pe el ca şi cumpărător de influenţă", a declarat Mihaiela Moraru Iorga, citata de Agerpres, în plenul CSM.