"Culmea tupeului politic!" - Dacian Cioloş, mesaj dur după intimidările la adresa Rise Project

Libertatea de exprimare şi investigarea unor fapte în interes public legitim nu pot fi suprimate în România, oricâtă putere crede liderul PSD că are azi, transmite Dacian Cioloş, după ce jurnaliştii de la Rise au fost ameninţaţi cu amenzi de 20 de milioane de euro dacă nu dezvăluie sursa informaţiilor din Teleormanleaks.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premier Dacian Cioloş şi-a manifestat, miercuri noapte, indignarea faţă de presiunile făcute asupra jurnaliştilor de la Rise Project, după ce aceştia au început să publice conţinutul celebrei valize cu informaţii despre Tel Drum şi cei conectaţi la ea, printre care inclusiv familia Dragnea. Potrivit lui Cioloş, s-a atins o nouă limită a tupeului politic.

"Culmea tupeului politic a atins o nouă limită. Un partid cu discurs anti-european se foloseşte de regulamentele europene pentru intimidarea jurnaliştilor de investigaţie care dezvăluie afacerile şefului de partid pitite într-o valiză.

Dacă ameninţările ar fi venit de la câţiva acoliţi fără minte din jurul lui Liviu Dragnea, puteam chiar să ne amuzăm. Însă notificarea trimisă jurnaliştilor de la RISE Project vine de la o instituţie a statului, iar acest lucru este grav, o încercare de intimidare fără dubiu în care Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal abuzează de putere şi s-a transformat în ghioaga unor politicieni.

Libertatea de exprimare şi investigarea unor fapte în interes public legitim nu pot fi suprimate în România, oricâtă putere crede liderul PSD că are azi.

Ameninţările poate ţin în interiorul propriului partid, însă România nu duce lipsă de oameni drepţi care nu se sperie de un parvenit politic trecător. Felicitări jurnaliştilor Rise Project pentru hotărârea lor de a nu ceda în faţa acestor presiuni concertate", scrie pe Facebook Cioloş.

Reamintim că jurnaliştii de la Rise Project au anunţat joi seara, pe pagina lor de Facebook, tentative de intimidare din partea "grupării Dragnea" după ce au început să publice conţinutul celebrei valize cu documente legate de afacerile Tel Drum, documente care duc inclusiv la liderul PSD şi la familia acestuia.

Mai exact, jurnaliştii de la Rise Project s-au trezit că statul le cere divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks şi informaţii despre toate datele pe care le deţin, iar Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal îi ameninţă cu penalităţi de 20 de milioane de euro în caz că nu vor furniza acces la sistemele lor informatice. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.