Cum a ajuns adjunctului procurorului general să datoreze 300.000 de euro unui urmărit penal

Prietenul şi naşul adjunctului procurorului general Bogdan Licu, omul de afaceri Mircea Tudor, tocmai ce a fost pus sub urmărire penală într-o afacere de corupţie la Vamă.
Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

Cu o zi în urmă, omul de afaceri Mircea Tudor - considerat inventatorul scanner-ului de avioane - a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie pentru cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală pentru obţinerea de contracte la Autoritatea Naţională a Vămilor.

Potrivit România Curată, Mircea Tudor este bun prieten, vecin şi naşul adjunctului procurorului general al României, Bogdan Licu, care a ocupat, pentru o perioadă scurtă, şi funcţia de procuror general interimar.

Mai mult, omul de afaceri l-a împrumutat pe procurorul Licu cu 300.000 de euro, bani cu care Bogdan Licu şi-a cumpărat un apartament într-un ansamblu rezidenţial pe care îl închiriază cu 18.000 de euro pe an, potrivit declaraţiei de avere a magistratului.

Jurnalistul Daniel Befu a reuşit să stea de vorbă cu omul de afaceri care a explicat de ce l-a împrumutat pe Licu cu cei 300.000 de euro.

"S-au strâns relaţiile (e vorba de relaţiile cu Bogdan Licu – n.r.) între noi până când am devenit foarte buni prieteni. După aia i-am propus să se mute lângă mine. Eu eram deja în Baloteşti şi s-a mutat. A fost un teren de vânzare. I-am zis: "Bogdan, e un teren de vânzare aproape, la două case de mine". Şi când şi-a făcut casa în Baloteşti, el a vândut prin Bucureşti ceva şi i-au ajuns banii doar să-şi cumpere teren, nu să-şi facă şi casă. Şi i-am zis "Ok, te ajut". E cel mai bun prieten al meu.

Acum suntem vecini la 3 case distanţă. Ne vizităm în fiecare săptămână. Mâncăm împreună, bem împreună, vorbim despre femei, despre proiectele mele. Eu n-am apartament în Central Park. Bogdan a zis: "Eu vreau ­să-mi iau apartament în Central Park şi nu satisfac condiţiile de creditare". Şi am zis: "Ok, te susţin eu" Şi cu asta ­basta", a declarat Mircea Tudor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne