"Cum credeţi că veţi rămâne în istorie, ca un ministru corect sau ca un ticălos?" - Ultima întrebare a presei pentru Toader

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Înlocuit cu Ana Birchall la şefia Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader a susţinut, joi, ultima sa declaraţie de presă în cadrul instituţiei pe care a condus-o mai bine de doi ani.

"Aţi văzut că în urmă cu două ore şi ceva, doamna vicepremier a venit la ministerul Justiţiei, am avut o discuţie prin care am îndeplinit procedura de predare-primire a atribuţiilor ce revin la Ministerul Justiţiei. Sigur, în urmă cu 2 ani şi 2 luni, pe 23 februarie 2017, era procedura exact inversă, eu veneam la Ministerul Justiţiei şi preluam de la domnia sa ceea ce eu astăzi am predat, desigur după 2 ani de activitate. Aveam pe birou pregătite de ieri pe de o parte dosarul de acum 2 ani de predare, pe de altă parte dosarul de azi cu problemele de la minister şi domnia sa le-a preluat. Am convingerea că a fost o discuţie foarte agreabilă, am servit o cafea, sigur că noi ne cunoşteam foarte bine şi îmi exprim convingerea faptului că va continua ceea ce am dus până în prezent la minister, sigur, dacă interimatul îi va permite. (...) Doamna vicepremier va coborî, vă va da declaraţiile domniei sale", a declarat Tudorel Toader.

Fostul ministru al Justiţiei le-a transmis un mesaj şi reprezentanţilor presei, în contextul în care, nu demult, declanşa un scandal monstru în spaţiul public prin refuzul de a reînnoi acreditările a doi jurnalişti incomozi - Ovidiu Oanţă şi Ionela Arcanu.

"Eu am fost onorat să fiu ministru al Justiţiei v-am privit şi v-am primit cu plăcere, cu bucurie, aţi fost şi sunteţi până la urmă fereastra prin care se vede Ministerul de Justiţie, activitatea de la această importantă autoritate. Vă doresc tot binele, încă o dată sărbători fericite. La revedere", a precizat Tudorel Toader.

Întrebat de presă ce îşi reproşează, fostul ministru a replicat: "E cineva care este iubit de toată lumea? Nu cred. Dacă este să reproşez ceva, ca un bilanţ aşa, într-o frază. V-am îndemnat şi altă dată, vă îndemn şi astăzi, nu cred că veţi avea răgazul să vedeţi forma actualizată a raportului de activitate, 2 ani şi 2 luni, la ministerul Justiţiei. Dacă este să îmi reproşez ceva, probabil că oricând şi oriunde se pot face mai multe lucruri şi mai bine făcute".

Ovidiu Oanţă a ţinut să-i pună o ultimă întrebare lui Tudorel Toader, una la care nu a mai primit niciun răspuns: "Domnule ministru, cum credeţi că veţi rămâne în istorie? Ca un ministru corect sau ca un ticălos?"