Cum îngropi o sesiune extraordinară: PSD nu a recunoscut semnătura lui Năsui. Cu el de faţă

Sesiunile extraordinare ale Parlamentului se convoacă doar atunci când doreşte liderul PSD Liviu Dragnea, care acum nu vrea să îşi întrerupă concediul pentru a afla vinovaţii de violenţele produse la mitingul Diasporei din 10 august, acuză USR, după ce Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins solicitarea Opoziţiei în acest sens.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

Reprezentanţii Puterii au blocat solicitarea depusă de USR, PNL şi PMP pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, demers catalogat de partidul condus de Dan Barna drept un "alt abuz marca PSD", reiese dintr-un comunicat de presă remis luni de partid.

"E un alt abuz marca PSD care încearcă să ascundă abuzurile jandarmeriei şi ale lui Carmen Dan. În plus, Dragnea şi pesediştii sunt plecaţi în concediu şi nu se deranjează să vină la Parlament. Motivele invocate de PSD legate de autenticitatea semnăturilor depuse de deputaţi şi respectarea prevederilor legale şi regulamentare sunt invenţii! Liderul de grup al USR, Claudiu Năsui, care a fost acuzat că nu a semnat solicitarea în original, a desfiinţat toate aceste invenţii în şedinţa Biroului Permanent", arată USR.

Deputatul - care este şi lider de grup al USR - a explicat că nu a semnat nimeni în locul său.

"Nu a semnat nimeni în locul meu. Eu am semnat solicitarea pentru sesiunea extraordinară, este semnătura mea în ambele locuri. Faptul că actuala coaliţie de guvernare recurge acum la tactici, atât de puerile, încât să nu recunoască semnăturile opoziţiei arată disperarea care există în tabăra dânşilor. Adică, ei comit abuzuri, ei au aceste probleme penale pe care le vede o ţară întreagă, în schimb, retorica şi strategia de comunicare este să acuze opoziţia sau pe altcineva. Avem o putere care refuză să-şi asume propriile greşeli şi ceea ce s-a întâmplat stabileşte un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc", a subliniat Năsui.

USR, alături de partidele de opoziţie PNL şi PMP, a cerut o sesiune extraordinară pentru a înfiinţa două comisii de anchetă: pe tema violenţelor de la mitingul din 10 august şi pe tema epidemiei de pestă porcină. USR îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că nu vrea să afle cine sunt vinovaţii pentru reprimarea brutală a unui protest paşnic şi nici cine sunt responsabilii pentru extinderea epidemiei de pestă porcină. De ce? Pentru că PSD refuză să-şi asume propriile greşeli!

Reamintim că Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, prezidat de înlocuitoarea lui Liviu Dragnea, a respins solicitarea Opoziţiei - PNL, USR şi PMP - de a convoca o sesiune extraordinară, în perioada 20-24 august, din motive procedurale.

"În solicitare se specifică perioada pentru care să aibă loc sesiunea extraordinară, mai puţin ora. Colegul meu aflat de permanenţă săptămâna trecută, Florin Iordache, a decis ca solicitarea să fie trimisă Secretariatului general pentru convocarea Biroului permanent. (...) Solicitarea nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare. Aceasta trebuia să fie însoţită de un proiect de hotărâre în care să se specifice denumirea comisiilor de anchetă, obiectivele acesteia. Sunt şi inadvertenţe de natură tehnică, începând cu tabelele de (semnături - n.r.) de care s-a făcut mişto într-adevăr în Biroul permanent (...).

Acel cap de tabel la care noi am ţinut şi s-a făcut de fiecare. Poate părea o chestiune neserioasă, dar în realitate nu este. Este tot o procedură pe care trebuie să o respectăm. În plus, s-a constatat că unele semnături sunt diferite . (...) Domnul Năsui are o semnătură diferită pe solicitarea trimisă către Biroul permanent şi în tabelul pentru convocarea sesiunii extraordinare. Noi nu avem competenţa necesară să facem vreo expertiză grafologică. Toate aceste lucruri luate la un loc (...) înseamnă că Regulamentul nu a fost respectat şi că această sesiune extraordinară nu poate fi convocată", a afirmat Carmen Mihălcescu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor care a preluat pentru ziua de luni atribuţiile lui Dragnea, citată de Agerpres.

Vicepreşedintele Camerei susţine că a solicitat reprezentanţilor grupurilor PNL, USR şi PMP să-şi retragă solicitarea şi să o pună în acord cu prevederile legale şi regulamentare, dar aceştia au refuzat, adăugând că "nimeni în Biroul permanent nu a susţinut că nu şi-ar dori în vreun fel sau altul sesiunea extraordinară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne