Cum justifică Iohannis afirmaţia că este „un politruc care vrea să candideze”. Ar fi vorba de un experiment

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, susţine că afirmaţia sa potrivit căreia este "un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României" a fost de fapt un experiment didactic, o afirmaţie auto-ironică, care avea scopul de a demonstra că PSD copiază tot ceea ce spune el şi se foloseşte de aceste lucruri pentru a declanşa atacuri la persoană.

"Situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României", a declarat recent Iohannis, la o dezbatere organizată de ISP pe tema educaţiei.

Afirmaţia este considerată prima sa mare gafă din campanie, Iohannis fiind bănuit fie de o inabilitate gravă de comunicare şi lipsa cunoaşterii termenilor, fie de o sinceritate dezarmantă. Însă, Iohannis susţine că, de fapt, ar fi fost vorba despre un experiment pus la cale de el prin care vroia să demonstreze stilul în care îşi desfăşoară PSD campania electorală.

"Nici bine n-am ieşit din Congresul PNL, unde am prezentat viziunea mea asupra instituţiei prezidenţiale, adică un preşedinte mediator, integrator, dar ferm, care vindecă faliile din societate şi care adună specialişti şi politicieni, şi am constatat că la puţin timp domnul Ponta iese exact cu acelaşi text, pe care nu l-a avut niciodată înainte. Mi-a dat de gândit. Fiind profesor de fizică de liceu ştiu cum se construieşte un experiment. Experimentul a fost simplu. Într-o întâlnire pe teme de educaţie am făcut această afirmaţia auto-ironică. Evident că nu mi se potriveşte. Sunt cunoscut ca un anti-comunist. A fost clar că nu eu sunt acela, dar am vrut să urmăresc ce face PSD cu acea afirmaţie. A copiat-o şi a venit exact să mă atace cu acest cuvânt”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Prezidenţiabilul ACL susţine că experimentul său s-a încheiat cu o concluzie clară: PSD nu are vreun proiect politic, vreun proiect de ţară şi, neavând vreo abordare pentru români, încearcă să improvizeze şi să copieze.

"Dacă venim noi cu o afirmaţie frumoasă, o regăsim şi la ei, dacă vin eu cu o construcţie care aparent le foloseşte pentru a mă ataca pe mine ca persoană, o copiază. În loc să vină cu soluţii, ei vin cu copy-paste”, a concluzionat Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne