Cum să fii frumoasă natural

Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută sub numele Sissi, frumoasa împărăteasă a Austriei
Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută sub numele Sissi, frumoasa împărăteasă a Austriei (Franz Xaver Winterhalter / Wikimedia Commons)

"Frumuseţea este manifestarea unor legi tainice ale naturii, legi care, altminteri, ar fi rămas pe veci ascunse nouă"

Goethe

Din timpuri străvechi omul se străduieşte să-şi menţină frumuseţea şi să-şi îmbunătăţească înfăţişarea. Femeile, care au vrut mereu să fie frumoase, au dat dovadă din plin de o inventivitate ieşită din comun în acest sens, iar de-a lungul timpului ne-au fost transmise multe reţete complicate şi costisitoare create de femei celebre. Unele dintre aceste reţete se folosesc într-o formă simplificată şi în zilele noastre.

Împărateasa Elisabeta de Wittelsbach a Austriei, Madame de Pompadour şi Cleopatra cât şi multe alte femei au folosit şi folosesc, până astăzi, produse naturale, simple dar deosebit de valoroase, pentru a-şi îngriji frumuseţea, rezultatele fiind întotdeauna remarcabile.

Cleopatra (69-30 î.H) a fost considerată la vremea ei drept un ideal de frumuseţe fiind extrem de admirată şi imitată de către contemporanele ei. A rămas faimoasă pentru îmbăierea în lapte pentru îngrijirea pieli. Însă nu este nevoie să faceţi baie într-o cadă cu lapte de bivoliţă sau de capră pentru hrănirea pielii, căci ajunge ca pe lângă lapte să folosiţi şi ale produse lactate (precum brânza de vaci). Acestea conţin substanţe hrănitoare admirabile, ce conduc la înfrumuseţarea tenului.

Elisabeta de Wittelsbach (1837-1898) frumoasa împărăteasă a poporului austriac, cunoscută sub numele Sissi, avea o slăbiciune pentru aroma de lavandă. Aceasta o ajuta să facă faţă, atât fizic cât şi psihic, tuturor îndatoririlor obositoare de la curte. Puterea liniştitoare a lavandei ar putea constitui, şi pentru generaţia noastră stresată, un bun remediu de luat în seamă. Atunci când apare neliniştea şi nervii cedează, sau se instalează chiar o stare de angoasă, mirosul liniştitor de lavandă are o acţiune benefică de relaxare şi aduce confort organismului uman. O persoană mai sensibilă sau mai nervoasă poate folosi parfum pe baza de lavandă, flori de portocali sau de trandafir.

Madame de Pompadour (1721-1764), la fel ca şi contemporanii săi, nu prea punea preţ pe apă dar îşi spăla faţa şi decolteul cu apă de trandafir, pe care de multe ori o amesteca cu diferite sucuri de fructe. Apa de trandafir frumos mirositoare, obţinută din petale proaspete de trandafir, are efecte pozitive asupra pielii şi este şi în ziua de azi folosită în formula de preparare a multor produse cosmetice.

În zilele noastre ne sunt oferite o mulţime de produse cosmetice, astfel devenind din ce în ce mai greu să reuşeşti să alegi tocmai produsul de îngrijire care îţi este cel mai potrivit. Cercetătorii din industria cosmetică, sunt continuu preocupaţi de elaborarea de noi şi noi "produse miraculoase", care pretind ei, au efecte spectaculoase după un timp de folosire oarecare. Astfel, din când în când îşi fac apariţia pe piaţă alte produse care îşi proclamă potenţialul de întindere a ridurilor şi de întreţinere a pieli.

Există creme, geluri sau loţiuni ce pretind că pot rezolva toate problemele şi imperfecţiunile corpului uman. Publicitatea produselor nu uşurează misiunea cumpărătorului de a afla ce produs i se potriveşte cel mai bine tipului său de piele.

Trebuie să înţelegem şi să ne împăcăm cu idea că nu există pe lume produs de înfrumuseţare, capabil să transforme chipul ridat al unui om în vârstă, în tenul luminos al unui adolescent. Cu cât un produs cosmetic este mai scump, cu atât mai mare va fi deziluzia, dacă, folosindu-l, efectele nu vor fi cele aşteptate.

Cei ce urmează un program de tratament cosmetic, nu trebuie să uite ca din când în când, să-şi facă un control al pielii. În general, se trece uşor cu vederea că pielea grasă s-a normalizat, că pielea normală devine mai uscată, sau că între timp am ajuns, pe nesimţite, la ten matur. Din păcate la multe produse cosmetice realizate industrial nu se menţionează în detaliu pe ambalaj toate substanţele din care sunt compuse acestea, astfel încât consumatorul nu poate să realizeze dacă produsul respectiv îi este benefic sau nu.

Atmosfera fiind din ce în ce mai poluată, a crescut, din nefericire, numărul şi varietatea alergiilor. În acelaşi timp, însă, a crescut şi conştiinţa individuală faţă de mediu, şi datorită acestor factori, tot mai multă lume apelează la produse cosmetice naturale. În comerţul de specialitate se oferă linii întregi de produse de întreţinere, (creme, săpunuri, şampoane, loţiuni, deodorant etc.) purtând aceeaşi marcă, precum şi menţiunea că sunt naturale, cu toate că în unele cazuri menţiunea nu este chiar adevărată, multe dintre ele conţinând adaosuri de sinteză.

Au apărut cărţi, ce expun metode vechi de înfrumuseţare, cât şi multe informaţii despre lucruri rămase încă necunoscute.

Aflăm că multe verdeţuri, legume şi fructe nu sunt doar un izvor de sănătate trupească, conferindu-i omului o înfăţişare plăcută, ci în combinaţie cu alte ingrediente, constituie remarcabile produse cosmetice. Nu trebuie să uităm că produsele naturale sunt cu mult mai ieftine ca produsele cosmetice industriale. Cosmetica naturistă are şi ea, dezavantajele ei, cum ar fi acela că o loţiune preparată în casă, are un termen de valabilitate redus, sau că unele plante pot avea şi efecte secundare.

În general toate produsele de înfrumuseţare vă ajuta să aveţi o înfăţişare îngrijită şi aspectuoasă, dar nu uitaţi de acel "ceva" unic, care are un rol important în frumuseţea dumneavoastră, subliniind ceea ce vă este propriu numai dumneavoastră. Acceptaţi-vă chipul şi corpul, nu vă analizaţi critic, ci încercaţi să vă concentraţi atenţia mai ales asupra calităţilor înfăţişării dumneavoastră.

Un om mulţumit şi fericit iradiază, de la sine, frumuseţe. Găsiţi-vă un hobby interesant, ieşiţi des în natură şi bucuraţi-vă de lucruri mici. Faceţi haz de necaz, ori de câte ori puteţi, pentru că ridurile provocate de supărare şi amărăciune nu sunt niciodată la fel de atractive ca cele de râs şi de bună dispoziţie.

Râdeţi cât mai mult, deoarece râsul vă face bine atât în interior cât şi în exterior făcându-vă o persoană fericită şi agreabilă pentru ceilalţi. Un om frumos şi înţelept este cel ce se îngrijeşte şi care acordă atenţie şi sprijin celor din jur, putând înfrumuseţa astfel atât viaţa sa cât şi a altora.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.