Cum să ne încărcăm corpul cu energie: sfaturi simple

Ceai cu miere si lamaie
Ceai cu miere si lamaie (Maria Baciu / Epoch Times)

Există momente când ne simţim fără putere, nu avem deloc energie şi trebuie urgent să facem ceva. Desigur, putem să bem un băutură energetică, dar acesta nu este la fel de natural şi util, precum multe stimulatoare energetice pe care le avem mereu la îndemână. Vă prezentăm cele mai simple mijloace capabile să ne alunge oboseala din corp şi să ne încarce cu o doză de energie:

Ceaiul

Potrivit specialiştilor, consumul de ceai fără zahăr poate reduce senzaţia de oboseală. Cercetătorii consideră că ceaiul este bogat în flavonoide - compuşi care sporesc circulaţia sanguină la nivelul creierului. Graţie acestor proprietăţi, ceaiul are un efect stimulator asupra gândirii şi stării de spirit. O altă componentă a ceaiului – cofeina, ne poate îmbunătăţi performanţa fizică. Ceaiul verde conţine epigallocatechin-3-galat (EGCG) – o substanţă capabilă să distrugă celulele canceroase, lăsând celulele sănătoase neafectate.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit mecanismul datorită căruia ceaiul poate produce un asemenea efect. Studiile anterioare au arătat că, EGCG, conţinută în ceaiul verde poate ucide celulele canceroase din cavitatea orală fără a afecta celulele normale, potrivit dailymail. În prezent, oamenii de ştiinţă cred că EGCG poate stimula procesul distructiv în mitocondriile (centrale electrice celulare) ale celulelor canceroase, pentru a le elimina complet.

Ciocolata

Şoarecii care au primit epicatechina – flavonoid cheie din ciocolata neagră, de două ori pe zi, timp de 15 zile, şi-au crescut nivelul de performanţă fizică, iar muşchii au devenit mai rezistenţi la oboseală. Epicatechina creşte cantitatea de energie produsă de către mitocondriile celulelor musculare. Totodată, specialiştii susţin că nu trebuie să consumăm prea multă ciocolată, pentru că prea multă epicatehină blochează receptorii.

Duş rece

Un duş cu câteva grade mai reduse decât temperatura obişnuită ne poate scăpa de oboseală şi ne face mai activi. Duşul rece este foarte energizant, apa curgătoare cu o temperatură în jur de 20 ° C ne creşte nivelurile de beta-endorfină, ne îmbunătăţeşte starea de spirit şi ne oferă o senzaţie de revigorare.

Meditaţia

Practicarea regulată a meditaţiei sau a qigong-ului poate creşte potenţialul energetic al organismului şi oferi forţe suplimentare. În timpul meditaţiei, conştiinţa se cufundă într-o stare de repaus, energia începe să circule prin meridianele energetice şi să armonizeze organele şi sistemele interne. Meditaţia ne poate proteja împotriva reacţiilor inflamatorii şi ne poate prelungi viaţa.

Activitatea fizică

Câteodată, oboseala nu este asociată doar cu probleme fizice, ci şi cu apatie şi disfuncţie mentală. În acest caz, putem obţine energie făcând antrenamente fizice. Exerciţiile fizice cresc tensiunea arterială, frecvenţa cardiacă şi activizează sistemul nervos simpatic, ceea ce funcţionează asemenea unei încărcături energetice. Faceţi sport cu regularitate în aer liber şi în compania celor dragi.

Apa

De îndată ce ne ridicăm dimineaţa din pat, trebuie să bem cel puţin două căni cu apă, deoarece cu toţii ne trezim deshidrataţi. Acest lucru este important având în vedere că fiecare reacţie biochimică din cadrul unui efort fizic sau mental depinde de apă. Apă rece (nu ca gheaţa sau cea caldă) se absoarbe foarte repede din stomac pentru a ne hidrata întregul organismul. Putem adăuga şi câteva felii de citrice în apă, pentru a spori potenţialul energetic al acesteia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.